Foto: EPA-EFE/LUKAS COCH

Ne stišava se bura u teniskom svetu zbog doping slučaja Janika Sinera, a pogotovo su na ponašanje ATP ogorčeni igrači koji se ne nalaze u samom teniskom vrhu. Znaju da bi u njihovom slučaju sve bilo drugačije.

Loren Lokoli, francuski teniser, izneo je na Tviteru svoje viđenje situacije nakon što je Siner dva puta bio pozitivan na klostebol, zabranjeni steroid.

PROČITAJTE JOŠ

Odlučeno je da Siner ne bude suspendovan jer je krivica bačena na fizioterapeuta Đakoma Naldija koji ga je masirao nakon što je tretirao sopstvenu ranu sprejem za dezinfekciju koji sadrži ovu supstancu.

Lokoli je trenutno 460. na svetu, a pojasnio je kako on vidi spornu situaciju.

„Slučaj Siner je pravi problem poštenja našeg sporta. Volim Janika i kao igrača i kao osobu, skroman je i vredan. Međutim, neko poput Imera, koji nikada nije bio dopingovan, dobija dve godine suspenzije, samo zato što se nije pojavio na testovima, a pravila su stroga i oštra. Ali, nikada nije bio dopingovan, a ipak je kažnjen. Zašto niko nije znao za Janika do juče? Zašto, jer postoje razlike.

Vidim da zbog toga što ste među najboljim na svetu postoji razlika u tretmanu i sve se radilo iza zatvorenih vrata. Da sam ja bio pozitivan na testu, već bih bio u rupi dve sezone i imidž bi mi bio uništen doživotno.

Janik Siner
Foto: David Kirouac / imago sportfotodienst / Profimedia

Halep, koja je osvojila Grend slem, takođe je bila pozitivna i morala je na sudu da dokazuje svoju nevinost. Ali, to ju je koštalo godinu i po dana karijere, ali pravila su se poštovala. Zašto bi u ovom slučaju bilo drugačije.

Janiče, volim te kao igrača i osobu, ali čak i ako je mala doza supstance, ona je zabranjena. Pažnja je trebalo da bude na tome, nije trebalo preko noći da prođe. Nepravedno je prema drugim sportistima koji se pridržavaju pravila i budu razbijeni ako im se dogodi ovakva greška. Tretman nije isti za sve i tenis to još jednom pokazuje.

Konačno, ovo mnogo šteti našem sportu koji se bori za transparentnost, za sport koji ujedinjuje, a ne deli, a danas deli, jer nedostaje transparentnosti. Pravilo mora biti isto za sve. Inače, ostali igrači se pitaju kako je ovo uticalo na njegove nastupe, posebno u Majamiju gde je osvojio turnir i kako mu je bilo dozvoljeno da igra. Toliko pitanja, a tako malo odgovora!“, napisao je Lokoli.

BONUS VIDEO Borna Ćorić poražen od Sinera

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar