Foto: AP Photo/Mark J. Terrill

Uragan reakcija usledio je nakon što je objavljeno da je Janik Siner dva puta dobio pozitivan nalaz na doping test, ali da nije suspendovan. Zbog toga su se oglasili mnogi teniseri i nisu štedeli ni Italijana, ni ATP.

Kolege trenutno prvoplasiranog igrača na ATP listi bili su izuzetno oštri u kritikama na račun Italijana. Pogotovo im upada u oči to što je aktuelni predsednik ATP Andrea Gaudenci – sunarodnik Italijan.

PROČITAJTE JOŠ

„Ovo je užasna vest za tenis. Janik je imao sreće jer ima sunarodnike na vrhu komande ATP-a. Ko ima prijatelje, ima i blago“, poručio je Tomas Karbonelj, bivši teniser i komentator.

Izuzetno glasan je bio i Luka Puj, bivši polufinalista Australijan opena.

„Zar oni misle da smo mi idioti?“, upitao je Francuz.

Denis Šapovalov, kanadski as, bio je takođe nezadovoljan zbog svega.

„Ne mogu da zamislim kako se osećaju svi oni teniseri koji su bili oštro kažnjeni. Postoje različita pravila za različite igrače.“

Lajam Brodi je istakao drugu perspektivu.

„Više nije ni važno da li se Siner dopingovao ili ne. Ostalim igračima su potrebni meseci ili godine da se proglase nevinima. Ovo nije dobra slika. Izgleda da brzina kojom ITIA odlučuje zavisi od broja reklama Gučija u kojima se pojavljuje osumnjičen.“

Oglasila se i Tara Mur, uz sad već čuvenu reakciju Nika Kirjosa.

„Pretpostavljam da su njima važni samo najbolji igrači. Pretpostavljam da se samo mišljenje nezavisnih sudova o najvećim asovima uzima kao korektno. U mom slučaju nije bilo tako“, rekla je Mur koja je bila osuđena, pa pomilovana nakon 19 meseci proseca i neigranja tenisa.

Da li je Siner nevin? I po zvaničnom saopštenju je jasno da nije. Možda nije kriv za ono što je uradio, ali svakako nije nevin jer se ono što je nedozvoljeno našlo u njegovom telu, a samo za to može da odgovara, iako je „pod voz“ bačen Đakomo Naldi (samo pričom doduše).

Slučaj Siner je izvrgao ruglu sve koji se bore protiv dopinga do te mere da se postavlja pitanje koliko je dozvoljeno biti dopingovan jer ova afera pokazuje da je u malim slučajevima to, ipak, dozvoljeno.

BONUS VIDEO Borna Ćorić poražen od Sinera

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare