Janik Siner
Foto: MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Janik Siner nije suspendovan nakon što je odlučeno da iako je dva puta bio pozitivan na steroid klostebol to nije bilo u dovoljnoj dozi da utiče na njegovu igru. Ipak, to ne znači da je čitava afera završena jer je upravo dobila novo poglavlje.

ATP je oslobodio Sinera optužbi nakon što je krivica za prisustvo steroida u telu mladog Italijana svaljena na fizioterapeuta Đakoma Naldija koji je navodno nesvestan spreja koristio to da tretira sopstvene rane, a onda je to masažom uneo u telo Italijana.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, ubrzo se umešala i „Svetska antidoping agencija“ (WADA) koja je saopštila da pomno prati taj slučaj. To znači da Siner i dalje nije potpuno na sigurnom i da njegovi advokati i dalje moraju da rade prekovremeno.

„Kao što uvek i radimo, pažljivo ćemo ispitati sve dokumente i zadržavamo pravo da se žalimo na odluku“, poručio je predstavnik Svetske antidoping agencije za „Gazeta delo sport“.

Odluka bi mogla da dođe čak i usred US Opena. Razlog? WADA ima rok od 21 dan od odluke Nezavisnog tribunala (ITIA) da uloži žalbu Sudu za sportsku arbitražu u Lozani gde bi se opet razmatrao ovaj slučaj. Rok je 6. septembar.

Siner je bio „suspendovan“ 4. i 5. aprila, te od 17. do 20. aprila. U tom periodu nije imao mečeve, ali je odrađivao ostale medijske aktivnosti bez ikakvih problema.

BONUS VIDEO Borna Ćorić poražen od Sinera

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare