Foto: AP Photo/Mark J. Terrill

Italijanski teniser Janik Siner izneo je neočekivano loše prognoze kada je reč o povredi koja ga muči.

Italijan se povukao pred četvrtfinale mastersa u Madridu, pa je onda u danima koji su usledili otkazao i učešće na mastersu u Rimu.

PROČITAJTE JOŠ:

Sada, kada je već otkrio da je reč o povredi desnog kuka, ne otkriva šta je konkretno tu „stradalo“ i navodi da će igrati Rolan Garos samo ako bude sto posto spreman.

„Igraću na Rolan Garosu samo ako budem sto odsto spreman. Neću da ulazim u detalje povrede, isprva smo mislili da nije ništa ozbiljno, ali su analize i skener pokazali da tu postoji nešto što nije u redu. Jedna stvar je sigurna, a to je da ako se ne oporavim sto posto, onda će mi trebati više vremena, a neću da izgubim tri godine svoje karijere. Boli me što ne igram sada, ali moram da osiguram da moje telo ozdravi i to je najvažnija stvar“, rekao je Siner na konferenciji u Rimu.

Njegova domaća publika će biti razočarana jer su karte još pre koji mesec planule kako godinama nisu, jer je Janik bio najbliži prvom mestu iz Italije.

Siner ove sezone ima skor od 28 pobeda i samo dva poraza, kao i titule u Australiji, Roterdamu i Majamiju.

Za sada očekuje da bar još nedelju, dve bude potpuno van akcije, što skraćuje vreme pripreme za Rolan Garos.

„Moja priprema za Pariz neće biti optimalna jer nemam mnogo vremena, ali je sigurno da ću dati sve od sebe da bih se doveo u poziciju da igram“, kaže 22-godišnjak, kome vreme do 26. maja otkucava.

Siner je u poslednjih šest meseci bio najbolji teniser na planeti i u tom periodu je triput pobeđivao Novaka Đokovića, čime malo ko od igrača može da se pohvali u istoriji i tokom 20 godina Novakove karijere.

BONUS VIDEO: Ivanišević o planovima za leto posle Đokovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare