Novak Đoković i Marko Paniki
Foto: VEEREN / Bestimage / Profimedia

Janik Siner je po mnogo čemu iskopirao recept za uspeh Novaka Đokovića, a sada je doslovno to uradio i doveo ljude koji su sa srpskim asom harali teniskim svetom.

Siner se obratio pred početak turnira u Pekingu (serija 500) i govorio o novim članovima tima koje je objavio nakon osvajanja US Opena.

PROČITAJTE JOŠ

Siner je svom timu najpre dodao kondicionog trenera Marka Panikija, a onda i Ulisesa Badija, argentinskog fizioterapeuta. Sve ovo se dešava nakon doping afere posle koje je bio prinuđen da se rastane sa ljudima u njegovom timu koji su obavljali te funkcije.

Paniki je kao Italijan bio donekle prirodan dodatak jer je bio bez posle rastanka sa Srbinom (kratko bio angažovan i radio za Junčega Šanga), a čini se da je on i preporučio Badija.

Sada je Siner prvi put govorio o tome kako su se uklopili u postojeći stručni štab sa Darenom Kejhilom na čelu.

“Oni se uklapaju veoma dobro. Pre svega, veoma je važno to što su već radili zajedno prethodnih godina, tako da se veoma dobro poznaju. Sada ih i ja polako upoznajem, jasno je da je potrebno malo vremena, ali veoma sam uzbuđen zbog te saradnje. Izuzetno su profesionalni i smatram da od njih mogu da naučim mnogo stvari, što je veoma dobro uzevši u obzir da sam mlad teniser. Tako stičem još više iskustva. Da, odlično su se uklopili”.

Novak Đoković, Marko Paniki, Ulises Badio
Foto: VEEREN / Bestimage / Profimedia

Objasnio je Italijan i na čemu trenutno radi.

„Mnogo radimo na servisu, promenili smo tu nekoliko stvari. Pokret koji sada izvodim pri servisu malo je drugačiji, nov je, tako da moram da se naviknem na to. Takođe, pokušavam da idem malo više na mrežu, da znam kako da priđem napred. Takođe, i da menjam malo ritam igre slajsom, visokim loptama. Smatramo da, ukoliko u tome uspem, mogu opet da napravim mali korak napred. Uvek je suština u napredovanju, nadam se da mogu da uspem“, rekao je Italijan.

BONUS VIDEO Janik Siner Đokovićevom tandemu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar