Foto: AP Photo/Mosa'ab Elshamy

Janik Siner pobedio je Matea Beretinija u italijanskom derbiju u okviru drugog kola Vimbldona sa 3:1, po setovima 7:6 (3), 7:6 (4), 2:6, 7:6 (4).

Putujte sigurni uz UNIQA putno osiguranje za ceo svet.

Foto: Nova.rs

Svetski teniser broj jedan i prvi nosilac turnira plasirao se tako u treće kolo Vimbldona, gde će igrati protiv Srbina Miomira Kecmanovića.

Meč Sinera i Beretinija trajao je tri sata i 46 minuta, završen je malo pre ponoći po srpskom vremenu, a da nije, bio bi prekinut zbog mraka i pravila u Londonu, te nastavljen u četvrtak.

Žestok otpor pružio je trenutno 59. teniser sveta i nekada finalista Vimbldona, ali je Siner u ključnim trenucima bio bolji i pokazao zašto je trenutno prvi na svetu.

PROČITAJTE JOŠ:

U izuzetno neizvesnom i napetom duelu dva zemljaka presudile su sitnice. Siner je uspeo da osvoji sva tri seta koja su došla do taj-brejka.

Beretini je posle lako dobijenog trećeg seta, u četvrtom imao veliku šansu da uvede meč u peti, ujedno i odlučujući, ali je odmah pošto je napravio brejk izgubio svoj servis gem. Kasnije, u taj-brejku se Siner ponovo pokazao kao mentalno jači u ovom trenutku.

Zanimljivo je da je Siner samo dvaput uspevao da oduzme servis rivalu u ovom meču i to u drugom i četvrtom setu, nakon što je prethodno imao po brejk zaostatka.

Siner će meč trećeg kola protiv Kecmanovića igrati u petak, a satnica će biti određena u četvrtak.

Janik na Vimbldonu brani polufinale od prošle sezone, kada je poražen od Novaka Đokovića.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare