Janik Siner
Foto: Credit line: Antoine Couvercelle / Panoramic / Panoramic / Profimedia

Janik Siner proživljava neke od najboljih, ali ujedno i najtežih trenutaka u životu i profesionalnoj teniskoj karijeri.

Pred početak US Opena ove godine saznalo se da je Siner dvaput bio pozitivan na klostebol u prvom delu sezone, preciznije u martu, a WADA (Svetska antidoping agencija) tek je kaznila tražila od Suda za sportsku arbitražu da ponovo ispita slučaj i eventualno suspenduje Sinera na godinu ili dve.

Iako je prvobitno Međunarodna agencija za teniski integritet (ITIA) oslobodila Sinera, sada je ceo slučaj ponovo pod znakom pitanja, a Siner strepi da li će biti kažnjen, odnosno da li će biti u prilici da i u 2025. pokuša da nastavi dominaciju kao u 2024. godini.

“Jako mi je teško bilo kada je vest tek izašla u javnost, a izašla je u delikatnom trenutku, baš pred početak grend slem turnira. Želeo sam da treniram od srede, a vest je izašla u utorak, tako da smo rešili da ne idemo jer će biti previše frke u klubu”, rekao je Siner u intervjuu za italijanski „Sky sport“.

PROČITAJTE JOŠ:

Objasnio je da mu je ova situacija pomogla da shvati ko je stvarno na njegovoj strani.

“Otišli smo u četvtak uveče jer dotad već mnogo ljudi ode. Došli smo i sve oči su bile uprte u nas, gledao sam u druge igrače kako bih video šta stvarno misle. Postavljao sam sebi mnoga pitanja, bilo je teško pripremati se tako za grend slem. Na kraju krajeva, ipak, uveren sam da se ništa ne dešava slučajno, možda je iz ovoga trebalo da naučim ko su mi prijatelji, a ko ne. Video sam mnoge za koje sam mislio da su mi prijatelji, a nisu”.

U Njujorku, na poslednjem grend slemu u sezoni, uspeo je da osvoji titulu i tako najbolje odgovori kritičarima i onima koji su sumnjali u njega.

PROČITAJTE JOŠ:

“Na terenu se osećam sigurno. Usredsređen sam jedino na loptu. Da sam znao da sam kriv, mislim da ne bih mogao da igram tako”.

Konačna odluka o ovom slučaju se još uvek čeka, tako da Siner ne može da bude potpuno opušten.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar