Foto: EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

Janik Siner, italijanski teniser, detaljno je pričao o problemima kroz koje prolazi tokom doping afere u koju je umešan.

Naime, Italijan je bio pozitivan na dva doping testa u martu ove godine. Najpre je bio oslobođen optužbi i delovalo je da se izvukao bez suspenzije, ali je WADA odlučila da uloži žalbu i sada se čeka finalna presuda.

Za Sinerov slučaj se nije znalo mesecima, a do javnosti su podaci došli tek pred US Open ove godine.

„Bilo je mnogo stvari koje su se desile u tom periodu, a koje sam pokušao da ostavim po strani i shvatim šta je prava stvar da se uradi u datom trenutku“, kaže Siner.

PROČITAJTE JOŠ:

Otkrio je i ko mu je posebno pomogao u teškim trenucima.

„Moram da se zahvalim ljudima iz mog tima, sve vreme su bili uz mene jer mi je to bilo potrebno. Na primer, Daren Kejhil (njegov trener) nije otišao kući u Australiju, već je došao kod mene, bio je sa mnom, moj otac Hanspeter takođe. Zahvaljujući njima sam se osećao sigurnim, zaštićenim“, istakao je Siner u intervjuu za italijanski „Sky sport“.

Ovaj slučaj mu je pomogao da shvati kome treba da posveti pažnju i više vremena.

„I otuda sam posle pobeda na turnirima ili nekih važnih mečeva odlučio da ih posvetim njima, ljudima koji su mi bliski, jer bez njih ne znam da li bih bio u stanju da sve ovo prevaziđem. Srećan sam kako sam kroz sve to prošao, jer je bilo veoma teško“.

PROČITAJTE JOŠ:

Koliko je mentalno ojačao, govori i podatak da je Siner osvojio titulu na US Openu, a onda je bio najbolji i na Mastersu u Šangaju i na egizibiciji u Saudijskoj Arabiji.

„Kada izađem na teren i stavim kačket na glavu, za mene postoji samo teniska loptica. Na terenu se osećam sigurno. Videli smo da je teško igrati tako, ali to je već druga stvar. Tu sam bio siguran. Kada sam na servisu, sve što želim je da raspalim po loptici. To je na kraju moj posao i moja strast. Probleme i posao trebalo je razdvojiti. Uvek sam se trudio da se na terenu dobro osećam, trenirao sam, pripremao se mentalno da igram dobar tenis i mislim da je to razlog zašto sam uspeo“, zaključio je Siner.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar