Janik Siner
Foto: EPA-EFE/RAY ACEVEDO

Izgleda da, ipak, postoji u svetu nekoliko verzija istine. Daren Kejhil, trener Janika Sinera, tvrdi da Italijan to nikada ne bi uradio namerno, ali ne poriče da je to uradio...

Kejhil je jedan od najvećih trenera svih vremena i to mu niko ne može oduzeti, ali svi znamo slučaj Andrea Agasija koji je godinama kasnije objavio da se prikrivalo da je pao na doping testu i da mu je bilo dozvoljeno da se takmiči.

PROČITAJTE JOŠ

Možete da volite ili ne igrače, mogu te stvari da budu opravdane ili ne, ali u sportu ne sme da bude nepravde. Dovoljna je ona koja nas čeka u životu.

Baš zato i gledamo sport jer postoje pravila koja se poštuju, a u okviru njih je neko bolji ili ne. Kao da sada Lebronu Džejmsu bude dozvoljen četvorokorak kad krene u prodor (zlobnici će reći da je to već povremeno i bilo urađeno) ili da u odbojci Tijana Bošković, ionako nemilosrdna, sada smečuje tako što se odbaci sa neke klupice i smečuje sa četiri metra loptu… Ne mislimo ovo svakako bukvalno, ali shvatate poentu. Pravila moraju da budu ista za sve.

Janik Siner
Foto: Julien Nouet / Panoramic / Profimedia

Ona su ista za sve u tenisu, ali su malo drugačija kada na red dođe Siner. Barem je to zaključak poslednjeg obraćanja.

Kejhil ne poriče da je došlo do kontaminacije, a ITIA (Međunarodna teniska agencija za integritet) koja je inače od 2022. godine preuzela da radi na ATP nivou doping utvrdila je da ništa nije urađeno namerno. Da sada ne ulazimo u to što je broj testiranja igrača dramatično opao od kada oni to rade. Primera radi Novak je ranije samo jedne godine radio 29 doping testova, sada se obično ne radi više od 12 u toku godine…

Australijanac sada brine da li će Siner ovo uspeti da zaboravi.

„On nikada ne bi to uradio namerno. Našao se u nesrećnoj situaciji. Istina je izašla na videlo, nije bilo krivice i nemara i nadam se da ovo može da ostavi iza sebe i bolji izađe iz svega“, poručio je Kejhil za „ESPN“.

BONUS VIDEO Fantastičan poen Janika Sinera

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare