Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Samo što je osvojio pehar u Londonu, četvrti teniser sveta Danil Medvedev se bacio na planiranje nove sezone.

Ruski teniser je takmičarsku 2020. završio veoma ubedljivo, osvajanjem pehara u „Bersiju“ i „O2 Areni“, tačnije Mastersu u Parizu i na ATP Tur finalu.

PROČITAJTE JOŠ:

Posebno je bio impresivan protekle nedelje u Londonu, pošto je ostvario svih pet pobeda, tri u grupi, zatim u polufinalu i finalu.

PROČITAJTE JOŠ: Novakov silazak s trona? Rodiče, prerano si kukuriknuo

Danil je tako postao jedan od malobrojnih igrača u istoriji koji je na jednom takmičenju uspeo da pobedi prva tri igrača sveta.

Sada se mnogo fokusa stavlja na početak sezone, u pitanju je naravno Australija i oblak neizvesnosti koji se nadvio nad njom zbog pandemije koronavirusa.

Problem je što teniserima neće biti dozvoljen ulazak u zenmlju pre prvog januara, što može biti problem kada se zna da im sledi dvonedeljni karantin.

PROČITAJTE JOŠ:

„Otići ću u Australiju kad se stekne mogućnost da se izbegnu okolnosti koje bi vas mogle naterati da se predomislite o takmičenju tamo. Na primer, ako ne budemo mogli da treniramo i takmičimo se tokom tog karantina, pred početak turnira, onda ne verujem da će turnira biti“, pesimista je teniser iz Moskve.

On je dalje u intervjuu za CNN dodao da bi takmičenje bez prethodnog treniranja na takvom turniru moglo da bude pogubno po zdravlje igrača.

„Ne žalim se kako mi je dosadno ili nešto tako, jednostavno, da izađete iz sobe posle 14 dana i da ne radite ništa, a da onda igrate pet setova, mislim da bi to bilo vrlo opasno za zdravlje sportista. Kao što sam ranije rekao, barem da nam omoguće da treniramo na terenima, to bi bilo zaista važno. Mislim da nije moguće da neko od nas ode tamo da bi 14 dana sedeo u sobi“, dodao je ruski teniser.

U ovoj godini je dosta toga ostvario, ostao je san o osvajanju grend slem trofeja.

„To je cilj svakog tenisera, osvojiti grend slem. Nema većeg uspeha u tenisu. Dominiku je to pošlo za rukom ove godine, mogu samo da zamislim koliko je srećan zbog toga. Uvek sam govorio, ako radim najbolje na treningu, potom na mečevima, kada igram sa drugima, ili dok vežbam i popravljam kondiciju, da je to najbolji put do pobeda. Nadam se nekim velikim momentima u karijeri, uključujući tu i grend slem. Niko ne zna kako će se to desiti, ali mi pobede protiv trojice najboljih igrača svakako mnogo pomažu na tom putu“, zaključio je Danil.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar