Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Rafael Nadal je zatražio od kolega tenisera da budu strpljivi po pitanju Australijan opena i svega što se tiče organizacije prvog grend slema sezone.

Turnir u Melburnu bi prema kalendaru trebalo da startuje 18. januara, ali još ništa nije definitivno imajući u vidu situaciju sa pandemijom koronavirusa.

PROČITAJTE JOŠ:

Čelnici države i Tenis Australija su već nedeljama u pregovorima oko svih detalja, mnogo je spekulacija, pa čak i takvih da bi turnir mogao da se odloži za mart ili april, ali ništa još nije definitivno.

PROČITAJTE JOŠ: Medvedev: Teško je misliti o prvom mestu dok je tu Novak

Kreg Tajli i ljudi iz Tenis Australija su takve prile ocenili kao čiste „spekulacije“, mada zaista postoji bojazan da Vlada države Viktorija želi da odloži početak takmičenja.

Nadal je u Londonu rekao da je jedina opcija – čekati odluku.

„Ne znam kakva je situacija i kako će biti. Moramo da sačekamo šta kaže Vlada Viktorije. Mi sa pozicije ATP ne možemo mnogo da uradimo. Ko smo mi da kažemo šta je bolje tamo za njih? Za celu zemlju? Potrebno je da budemo strpljivi i da prihvatimo to sa čim se suočavamo“, kaže Nadal.

On kaže je da je svestan kompleksnosti situacije.

„Teško je svima. Moramo biti fleksibilni i razumeti situaciju, ali i naći načina da igramo što je moguće više turnira naredne godine. Nadamo se da će dolaskom vakcine sve prestati i da ćemo biti makar blizu normale za nekoliko meseci, ali sada je zaista teško“, zaključio je drugi teniser sveta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar