Dušan Lajović, srpski teniser koji se nalazi na 26. mestu ATP liste, govorio je o aktuelnom momentu u svetskom tenisu.

On je bio gost u jutarnjem programu TV Nova S, „Probudi se“, gde je analizirao sve što se dešavalo u prethodnom periodu.

PROČITAJTE JOŠ

„Silom prilika sam sada proveo najviše vremena u Srbiji, treniram u Španiji, tamo mi je ceo tim i generalno u Srbiji sam godišnje 40, 50 dana, isprekidano… Ove godine je drugačije, proveo sam u Beogradu skoro šest meseci što se nije desilo u poslednjih 15 godina“, rekao je Lajović.

Dodao je i da je u svemu imao veoma čudan osećaj.

„Stvar je navike, kada sam dve nedelje u jednom gradu kao da mi je potrebno da odem na sledeću destinaciju, trebalo je vremena da se naviknem, ali je dobra stvar u svemu što sam uspeo da budem uz porodicu i kod kuće“, naveo je Lajović.

On je preneo i kako su izgledali prvi pandemijski dani, ali i početak sezone.

„Mi smo 12. marta otišli iz SAD, 15. su već zabranili letove, to je bio jedan od poslednjih letova i u Srbiji sam bio do 12. jula. Imao sam najbolji početak sezone u karijeri, osvojili smo ATP kup, imao sam dobre nastupe na Australijan openu, najbolji renking karijere i desila se pandemija. Šta bi bilo kad bi bilo, ne zam, verujem da bih nastavio da igram u nekom tom ritmu“.

Ciljevi ostaju isti.

„Sledeći cilj je da uđem u Top 20, na pragu sam, trenutno sam 26, sistem bodovanja je drugačiji… Krajnji cilj je Top 10. Trebalo bi 1. decembra da krenem sa pripremama u Barseloni, Australija je u planu da se igra, čekamo da vidimo šta će biti“.

Navodno, Australijan open bi mogao da bude pomeren, ali prave informacije o tome još ne postoje.

„Problem je što je sve nejasno, u tenisu generalno postoji sve isplanirano, tako da ovo unosi konfuziju u glave tenisera. Teniseri su ‘kontrol frikovi’, vole da imaju stvari pod kontrolom. Ovo sve otežava, videli smo jako čudan nastavak sezone, kvalitet mečeva je opao, ali se nadam da će se to u nekom periodu stabilizovati. Bukvalno niko nije pravio ovoliku pauzu, osim ako nije povređen, ovo je presedan u tenisu, veliki poremećaj… Sezona traje 11 meseci, nemaš kad da ispadneš iz ritma, a ova pauza je ogromna u tom smislu“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar