Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Novak Đoković, prvi teniser sveta, najbolji je igrač za 2020. u izboru britanskog dnevnika "Tajms"

U godišnjoj oceni poznatog teniskog kolumniste Stjuarta Frezjera, Novak je bio najbolji u godini o čemu svedoči i njegova pozicija na ATP listi.

PROČITAJTE JOŠ:

„Bez obzira na kraj sezone, Srbin (33) je uspeo da bude ispred Dominika Tima i Sofije Kenin kao najbolji u 2020. Godinu je počeo predvodivši Srbiju do trijumfa u ATP kupu, a osvojio je i Australijan open, Dubai, Sinsinati i Rim. Pre tog poraza od Rafaela Nadala u finalu Rolan Garosa, imao je svega jedan poraz u 38 mečeva“, piše Frejzer.

PROČITAJTE JOŠ: Novakov silazak s trona? Rodiče, prerano si kukuriknuo

Ipak, „Tajms“ je mišljenja da je Novak neko ko je imao najviše kontroverzi igrajući u 2020.

„Ovo je bila užasna godina za njegovu reputaciju. U aprilu je obelodanio da se ‘protivi vakcinaciji’, egzibicija Adrija tur je iznenada prekinuta kada je u Zadru bio jedan od devetorice učesnika sa pozitivnim testom na koronu, nedugo pošto je snimljen kako pleše sa ostalim igračima u jednom noćnom klubu u Beogradu. Potom je u septembru diskvalifikovan u četvrtom kolu na US Openu pošto je slučajno u frustraciji pogodio lopticom linijskog sudiju“, dodaju u „Tajmsu“.

U drugim kategorijama, Iga Švjontek je proglašena za igračicu koija je napravila najveći proboj,  Džo Salisburi je bio najbolji britanski igrač, a za meč sezone su izabrali polufinale iz Njujorka, Viktorij Azarenka – Serena Vilijams.

Potez godine napravili su čelnici Vimbldona otkazujući turnir, ali su zato od osiguranja zaradili 174 miliona funti.

Neko na koga treba obratiti pažnju u 2021. je Janik Siner, a kada je reč o teniskoj modi, najgore je prošao Dijego Švarcman, čija je šarena majica sa US Opena proglašena najlošijim izborom.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar