Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Iga Švjontek, najbolja teniserka planete, doživela je neočekivani izliv besa nakon što je promašila zicer tokom meča protiv Džesike Pegule u okviru četvrtfinala US Opena.

Foto: Nova.rs; shutterstock

Poljakinja je u meč ušla kao favorit, ali je Amerikanka nošena podrškom uspela da napravi dva brejka u prva četiri gema i stigne do 4:0.

PROČITAJTE JOŠ...

A koliko loše je igrala Poljakinja pokazuje i jedan veliki promašaj, pošto je lagani smeč zakucala u mrežu.

Svesna da joj prvi set klizi iz ruku Švjontek je krenula da udari reketom o teren, ali se zaustavila pre nego što ga je polomila.

Zaista redak slučaj izliva besa i nemoći sjajne teniserke iz Poljske:

Iako je uspela da dobije dva gema na svoj servis, Švjontek nije ugrozila prenost Pegule koja je sa 6:2 povela u setovima.

U drugom setu viđena je velika borba, Iga je ponovo prva popustila i izgubila svoj servis, ali je već u narednom gemu uspela da vrati brejk i dođe do 2:2.

Iako je to probudilo nadu njenih navijača da će uspeti da napravi preokret, do njega ipak nije došlo – Amerikanka je u sedmom gemu još jednom oduzela servis Švjontekovoj i povela 5:3, a potom meč rešila u svoju korist sa 6:4.

Ona će u polufinalu igrati protiv Karoline Mučove iz Češke, dok će u drugom polufinalu snage odmeriti Arina Sabalenka, i još jedna Amerikanka, Ema Navaro.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar