Foto: EPA-EFE/VICKIE FLORES

Počinje Vimbldon.

Kako to tradicija nalaže, prvi na Centralni teren Vimbldona izlazi zvanični šampion, a to je već četiri godine u nizu Novak Đoković. Srpski teniser nije izgubio 10 godina na najčuvenijem teniskom terenu na svetu.

Tu tradiciju će imati priliku da nastavi u ponedeljak od 14.30 protiv Argentinca Pedra Kaćina, a direktan prenos možete gledati na kanalima Sport kluba.

Srpski teniser je četvorostruki uzastopni osvajač Vimbldona, a ako i ove godine trijumfuje, to će mu biti osma titula u Londonu čime bi se izjednčio sa Rodžerom Federerom.

Novak bi ujedno stigao i do 24. grend slem titule ukupno i time pobegao Rafaelu Nadalu na dva razlike, a uz tobi ostao u trci za sveti gral, kalendarski grend slem kojem je prišao na korak pre dve godine.

Đoković je apsolutni favorit na Vimbldonu zbog dominacije prethodnih godina, a najveći konkurent će mu biti Karlos Alkaraz i ovaj put. Španac je titulom na Kvinsu pokazao da je napredovao i na travi, ali ostaje da se vidi šta može na najvećoj sceni.

U Novakovom delu žreba je najopasniji rival Janik Siner u eventualnom polufinalu, a put je olakšan odustajanjem Nka Kirjosa koji je veče pred početak turnira shvatio da se nije dovoljno oporavio.

Pored Đokovića ćemo gledati još dvojicu srpskih tenisera.

Miomir Kecmanović igra treći meč na terenu broj sedam protiv Dijega Švarcmana i ne očekuje se da susret počne pre 15 časova. U sličnom terminu bi na terenu broj 17 trebalo da igra i Dušan Lajović koji za rivala ima Britanca Čoinskog koji je na turnir ušao zahvaljujući specijalnoj pozivnici.

Sve mečeve možete pratiti na kanalima Sport kluba.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar