Dijego Forlan
Dijego Forlan; Foto: EPA/ANTONIO LACERDA

Čuveni urugvajski fudbaler Dijego Forlan trebalo bi da zaigra tenis na ITF turu u junu. Južnoamerički mediji javljaju da je Dijego, koji odmalena gaji strast prema "belom sportu" prijavljen za turnir u Limi.

Turnir je zakazan za sredinu juna i trajaće od 15. do 22, a igraće se u Terasas klubu u Mirafloresu u Limi i to na šljaci.

PROČITAJTE JOŠ:

MT1000 je jedan od 30 svojevrsnih turnira na ITF turu u svetu, a Forlan će biti samo jedan od onih koji će učestvovati na 17. izdanju turnira namenjenog igračima između 30 i 85 godina.

Forlan je na ITF rang listi na 916. mestu pojedinačno dok je timski na 560. mestu. Dijego je sportski karijeru napravio u fudbalu, ali je od osme do 16. godine bio i član teniskog kluba Karasko u Montevideu.

Nikada nije zaboravio ljubav prema tenisu, a igrao ga je rekreativno i tokom fudbalske karijere, pa je tako pričao da je u Mančester junajtedu igrao protiv Ruda van Nistelroja.

„Van Nistelroj me je izazvao da igramo i on je igrao malo tenisa, ali nije znao da ja nisam početnik. Bila je atmosfera takva da su i menadžer i direktori došli da gledaju. Ser Aleks je rekao da je znao da sam igrao ranije i uložio je novac na mene. Pobedio sam u meču i Aleks je takođe osvojio novac“, pričao je Forlan, koji je sa Junajtedom bio prvak Engleske ranih dvehiljaditih.

Ovaj 44-godišnjak je tokom karijere igrao za Independijente, Mančester junajted, Viljareal, Atletiko Madrid, Inter Milan, Internasional, Serezo Osaku, Penjarol, Mumbaj i Kiči.

Najviše se pamti njegov doprinos reprezentaciji na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi kada je Urugvaj stigao do polufinala, a Forlan bio najbolji igrač Mundijala.

BONUS VIDEO: Ivanišević o planovima za leto posle Đokovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar