Dušan Lajović na Vimbldonu 2024
Foto: Mike Egerton / PA Images / Profimedia

Grigor Dimitrov je pokazao da i te kako ima potrebnu igru za travu Vimbldona, pa je sa 6:3, 6:4, 7:5 srušio Dušana Lajovića.

Putujte sigurni uz UNIQA putno osiguranje za ceo svet.

Foto: Nova.rs

Trenutno deseti teniser planete je bio dominantan protiv Lajovića i ni u jednom trenutku nije dozvolio da dođe do bilo kakvog iznenađenja.

O tome koliko je samouvreno stigao do trijumfa najbolje svedoči činjenica da je tek u drugom gemu trećeg seta po prvi put izgubio poen kada je ubacio prvi servis. To je bio ujedno i jedini servis gem koji je izgubio jer je Lajović uspeo da napravi brejk.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, Lajović se vratio u taj set, zakomplikovao je situaciju, ali nije uspeo da ga osvoji. Grigor Dimitrov je napravio dva brejka, poslednji za 6:5, a onda uspeo da meč privede kraju.

Od samog početka je Dimitrov nametnuo svoj stil igre i u tom sudaru dva jednoručna bekhenda bolji je bio onaj favoritov.

Po završetku susreta su nešto duže proćaskali na mreži pre nego što su krenuli ka klupama i to je mnogima upalo u oči.

Dimitrov će u drugom kolu igrati protiv Junčeg Šanga koji je sa 7:4, 6:4, 6:4 eliminisao Kristijana Garina.

Dimitrov je u prva dva seta odmah pravi brejk na prvi servis gem Lajovića, a onda lagano odrađivao posao do kraja seta. Srpski teniser je poznat kao izraziti šljakaš, uostalom i baza mu je u Španiji, a nije uspeo da se podigne i da pokaže nešto bolju igru.

Imao je veliku podršku od Nikole Ćaćića, prijatelja i dublaša Srbije, ali ni to ga nije podiglo u momentima kada je sve krenulo po zlu.

Foto: Tanjug/AP Photo/Alberto Pezzali)

Lajović će se nakon ovog turnira vratiti na šljaku i pripremaće se za Olimpijske igre u Parizu na kojima teniski turnir traje od 27. jula do 4. avgusta. Srpski teniser je uz Novak Đokovića jedini teniski predstavnik Srbije i silno je motivisan da se pokaže u pravom svetlu.

Srpski teniser će najpre igrati na čelendžeru u Salcburgu, a zatim sleti put za Hamburg, a onda i u Umag gde će brusiti formu za turnir u Parizu.

„Da, biće to moje prve Olimpijske igre. Iskreno, to mi je bio cilj zadnjih godinu dana, da se plasiram. Pre svega zato što su u Parizu, blizu dela sezone kada sam u Evropi. Prelomio sam, jer mi odgovaraju uslovi, idem tamo sa nekom nadom da nešto mogu da uradim. Bio je to prvenstveno jedan od razloga. Uzbuđen sam, radujem se što ću prvi put biti na Igrama. Biće drugačiji osećaj, atmosfera će biti drugačija, jedva čekam da vidim kako će to da izgleda“, rekao je Lajović nedavno o nastupu u Parizu.

BONUS VIDEO Novak Đoković došao u Minhen da bodri Srbiju, izašao i na teren pred utakmicu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar