Foto: EPA-EFE/LUKAS COCH

Da li je ovo poslednja sezona Dominika Tima? Možda gledamo i njegovu oproštaju turneju.

Nekada treći teniser sveta i šampion US Opena 2020. godine (preokrenuo sa 0:2 protiv Aleksandera Zvereva u finalu) doživeo je dve teške povrede tokom 2021. godine, a od tada ne liči na bivšeg sebe.

PROČITAJTE JOŠ

Najpre je bilo problema sa kolenima, a onda i sa ručnim zglobom. Od tada je prošao i kroz brojna psihička iskušenja, pa se vraćao na duže vreme u Austriju da radi sa ocem i da provodi vreme sa psom. Ali… To veliko ali.

„Prošle su dve godine od kada sam se vratio posle povrede. Čini mi se da sam 2022. završio na 100. mestu, a 2023. na 98. Ako i ovu godine ne bude pomaka, moram da razmislim ima li sve ovo smisla“, poručio je Tim koji ima samo 30 godina.

Otpustio je trenera i najavio da će raditi sa tatom Volfgangom, da će se posvetiti čelendžerima i da neće igrati na mastersima u Indijan Velsu i Majamiju.

Tim je igrao još tri grend slem finala, jednom je izgubio od Novaka Đokovića na Australijan openu 2020. godine i dva puta od Rafaela Nadala na Rolan Garosu 2018. i 2019. godine, a u karijeri je podigao 17 titula.

Austrijski igrač je znao da muči Đokovića, pa mnogi pamte kako ga je savladao u polufinalu Rolan Garosa 2019. godine ili u Monte Karlu tokom 2018. godine…

BONUS VIDEO Novak Đoković i Janik Siner u polufinalu Australijan opena

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar