Foto: Nova.rs

Britanski teniser Džejkob Firnli plasirao se u drugo kolo Vimbldona posle pobede nad Alehandrom Moro Kanjasom iz Španije.

Putujte sigurni uz UNIQA putno osiguranje za ceo svet.

Foto: Nova.rs

Firnli je slavio u tri seta sa 7:5, 6:4 i 7:6 i obezbedio je okršaj sa Novakom Đokovićem u narednoj rundi turnira.

PROČITAJTE JOŠ:

Novak je u svom meču prvog kola pobedio Vita Koprivu u tri seta sa 6:1, 6:2, 6:2 i sada se sastaje s 23-godišnjim momkom o kom ne zna praktično ništa.

Džejkob je došao na turnir sa specijalnom pozivnicom i sa 277. mesta ATP liste, dok je Moro Kanjas 188. igrač planete.

Firnliju je bilo potrebno više od dva i po sata da izađe na kraj sa Špancem i propisno se namučio u taj-brejku trećeg jer je imao 5:3 i nije to iskoristio. Imao je i meč loptu u tim trenucima koju je Moro Kanjas poništio, preokrenuo i došao do set lopte.

Foto: Nova.rs

Onda se ni Španac koji je došao iz kvalifikacija nije proslavio, pa je Firnli poveo sa 8:7 i čekao nešto lošiji servis ili poen svog protivnika. Moto Kanjas se i tada izvukao, uzeo dva poena na svakom svom

Firnli je prvi set dobio brejkom pred kraj, u 11. gemu, u drugom je brejkom poveo sa 3:2 i sve vreme je uspešno čuvao svoj servis.

To je bio recept tokom većeg dela meča u kom je taj-brejk poslednjeg seta bio najuzbudljiviji. U njemu se igralo do 26 poena, Firnli je imao čak pet meč lopti pre nego što je tek šestu realizovao i otišao na megdan Novaku.

BONUS VIDEO: Novak Đoković došao u Minhen da bodri Srbiju, izašao i na teren pred utakmicu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar