Foto: AP Photo/Mark J. Terrill

Najbolji teniser planete Novak Đoković dotakao se posle pobede nad Robertom Karbaljesom Baenom i nečega što zanima mnoge ljubitelje košarke.

Miodrag Dimitrijević Foto: Nova,rs

Novak je Baenu savladao u tri seta sa 6:4, 6:1 i 6:2, a u dobrom raspoloženju je spomenuo i zemljaka Nikolu Jokića.

PROČITAJTE JOŠ:

Dok mnogi u Srbiji čekaju da saznaju hoće li tim „orlova“ na Olimpijskim igrama u Parizu biti jači za najboljeg košarkaša NBA lige, Novak je na svoj način spomenuo i to.

„Imam ekskluzivne informacije, ali ne smem da ih podelim. Cela Srbija čeka, ja imam nešto što niko drugi nema“, ostao je „zakopčan“ Đoković, pa je konkretizovao da bi želeo da Nikola zaigra na olimpijskom turniru.

Jokić je to jednom i uradio, u Riju 2016. godine kada je bio među najboljim igračima srpskog tima i došao sa Srbijom do finala i srebra.

„Šalim se. Kao navijač, ljubitelj košarke, želeo bih da on igra. Kao sportista, ako odluči da ne igra, s obzirom na kontinuitet igara u NBA ligi, što kao lider mora da nosi u svojoj ekipi. Mi sportisti to razumemo. Sad je imao malo više vremena, to samo on zna i njegovi najbliži. Sa njim i bez njega je velika razlika. Nadamo se i navijamo, kako god bilo“, istakao je Đoković.

Spomenuo je i Bogdana Bogdanovića, koji je već odranije bio siguran učesnik najveće sportske smotre.

„Bogdan je tu, on je lider, kapiten i drago mi je što će in biti na raspolaganju. Nadam se da ću biti zdrav i da ću biti na Olimpijskim igrama, da mogu da ih gledam“, naveo je Novak Đoković.

On bi u Parizu trebalo da se bori za zlato, a Olimpijske igre su jedini turnir koji u karijeri nije uspeo da osvoji još nijednom. Najbliže je bio na onom prvom, u Pekingu kada je došao do bronze.

BONUS VIDEO: Poslednji poen Đokovića u prvom setu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare