Novak Đokovič Foto: Valery HACHE / AFP / Profimedia

Najbolji teniser planete Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale mastersa u Monte Karlu pobedom nad italijanskim igračem Lorencom Musetijem sa 7:5, 6:3.

Đoković je u dva seta uspeo da se revanšira Italijanu za poraz baš na ovom mestu, mada nije prikazao svoj najbolji tenis.

PROČITAJTE JOŠ:

Prvi turnir za šljaci, u sezoni koja svakako nije krenula idealno i već drugi protivnik je bio neugodni i motivisani Italijan, pa je Novak morao dobro da zapne da bi ga pobedio.

Na kraju je to uspeo i plasirao se u narednu rundu gde ga čeka Aleks De Minor, australijski igrač koji je u dobroj formi u poslednje vreme.

Museti je tokom većeg dela meča igrao sa boljom energijom i kao da je bio svestan da će morati da rizikuje i traži linije da bi pobedio.

Jednom je to već uspeo da uradi na istom mestu i u istoj fazi turnira i bilo je pitanje samo koliko je Novak želeo da se revanšira za taj poraz iz prošle godine u Monte Karlu.

Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

I isprva se videlo da, niti Đoković podseća na onog iz meča sa Romanom Safjulinom, niti da je Museti ista klasa igrača kao Roman.

Italijan je to stavio do znanja brejkom već u prvom gemu meča. Srbin je od starta pravio neče čudne i nekarakteristične greške.

U drugom gemu su tako dve loptice otišle preduboko u aut, poklonio je gem protivniku i tek onda počeo da polako pronalazi ritam.

Upisao se na semafor bez izgubljenog poena, pa se u četvrtom gemu razigrao i počeo da napada Musetija dok su jeftine greške postale sve ređe.

Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Nisu potpuno iščezle, a neobično je i da je publika pomogla Đokoviću tako što mu je zviždala u osmom gemu.

Dotle je Musetijev bekhend još uvek radio veoma dobro, imao je Italijan i zicer na 40:0 za 5:3 i promašio je.

Tada je Novak ukazao sudiji Mohamedu Lajaniju da je pogrešio i da je jedna od prethodnih loptica bila u autu, a publika je počela da zviždi.

To je razbudilo Novaka koji se od 40:0 vratio u igru do brejka i 4:4, da bi novim brejkom u 12. gemu „ukrao“ set Musetiju.

Novak Đokovič Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Na startu drugog je Novak prvi stekao prednost brejka, ali je Museti prvi zapretio i u prvom gemu imao 15:30 i inicijativu na servisu prvog reketa sveta.

Na 15:30 je Novak dobio poen u dugoj razmeni i čini se da je to slomilo Musetija u gemu, ali i da je ostavilo traga i u narednom.

Servis mu je stao, nije pogađao tako kako je hteo, Đoković mu je čitao udarce savršeno i strpljivo sačekao nekoliko ishitrenih udaraca protivnika za brejk i 2:0.

Usledila je razmena brejkova sve dok Đoković nije uspeo da se odlepi na 4:1. Museti je tada proigrao, Novak je delovao kao da se bori za dah i Italijan je u sedmom gemu imao brejk loptu. Uz malo sreće je uspeo da se vrati u igru, ali nije dugo potrajalo.

Đoković je novim brejkom za 5:3 prelomio meč i plasirao se u narednu rundu turnira, koji je osvajao 2013. i 2015. godine.

Đoković - Museti 2:0 (7:5, 6:3)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare