Novak Đoković se oseća zdravstveno jako loše pred finale Sinsinatija protiv Miloša Raonića, ima samo 18 sati da se oporavi posle polufinala
Foto: EPA-EFE/FRANCIS MALASIG

Kanadski teniser Miloš Raonić vratio se na ATP tur posle duže pauze i uporedio ovu generaciju tenisera sa onom kad je on bio na vrhuncu.

Tridesetdvogodišnjak rođen u Podgorici pobedio je pre dva meseca Miomira Kecmanovića u prvom kolu Hertogenboša i nakon toga nastavio proboj ka višim pozicijama od 545. mesta ATP tura.

PROČITAJTE JOŠ:

Miloš je poražen od Mekenzija Mekdonalda na mastersu u Torontu, u trećem meču posle pobeda nad Frensisom Tijafoom i Taro Danijelom.

Ipak, konkurencija danas, čak i sa vanserijskim Karlosom Alkarazom na čelu, teško može da se poredi sa najboljim godinama u kojima su igrali Novak Đoković, Rodžer Federer i Rafael Nadal.

Novak je ove godine osvojio dva grend slema, Rodžer se penzionisao prošle godine nakon Lejver kupa, dok je Rafa cele ove godine povređen.

„Ne znam (da li je današnji nivo viši nego u prošlosti), nisam imao priliku baš da igram sada sa najboljima, ali mi se čini da je suprotno od toga da je sada veći nivo nego u proteklom vremenu. Tri momka, trojica legendarnih sportista i to u istom sportu razmazila su javnost i poremetila ljudima šta je normalno“, rekao je Raonić, a preneo Punto de Break.

Foto: Tanjug/AP Photo/Hamish Blair

Raonić navodi da će se maksimalno potruditi da na predstojećem US openu pokaže sve što ga je nekada krasilo. Dotle ima još vremena da se pripremi.

„Kada sam prvi put došao na tur, sve se svodilo na njih (Novak, Rodžer, Rafa) i na Endija Marija. Rekao bih da je oko 60 ili 70 procenata polufinala pripadalo njima. Imali smo tada tri momka koji su konstantno osvajali većinu turnira, ali mislim da smo stalno gledali isto, da igrači od petog do 16. mesta često gube rano na turnirima. Nije da je osam najboljih svake nedelje bilo u četvrtfinalima. Zato je sve malo drugačije. Mislim da su ta trojica svima upropastila očekivanja na dugo vremena“, rekao je Raonić.

Njegov najbolji plasman u karijeri bilo je treće mesto novembra 2016. godine, dok je u karijeri do sada osvojio osam titula.

BONUS VIDEO: Deset minuta sjajnih poena, čudnih i smešnih situacija na travi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar