Foto: HECTOR RETAMAL / AFP / Profimedia

Najbolji srpski teniser Novak Đoković kaže da meč protiv Aleksa Mikelsena nije bio nimalo lak.

Novak je prošao u treće kolo mastersa u Šangaju pobedom u dva taj-brejka protiv američkog igrača 7:6 (3), 7:6 (9).

PROČITAJTE JOŠ:

„Ovo je bio prvi meč protiv Aleksa gledao sam kako igra, ali se nisam nikad suočio sa njim na terenu. Pored toga, nisam igrao neko vreme, trebalo mi je malo da skinem rđu i da sve krene. On je počeo jako dobro, sjajno servira, igra agresivno za tako visokog igrača, i odlično se kreće. Istupa, uzima inicijativu, ne plaši se toga. Bilo je prilično gusto. Visok nivo tenisa u oba seta i drago mi je što sam sačuvao smirenost i živce kada je bilo važno. U drugom setu u taj-brejku imao sam 4:1 i 15:40 i onda onaj nec kada je lopta prešla preko. Moglo je da bude 6:1 za mene, ali na ovom nivou stvari se brzo menjaju, pa mi je drago što sam pobedio ovakvog tenisera i radujem se narednom kolu“, rekao je Đoković posle meča.

Opisao je i kada je počeo da se našto bolje snalazi na terenu, u meču gde mu je prvi set „visio o koncu“.

„Od 4:1 za njega u prvom setu, počeo sam bolje da osećam loptu na reketu, dobro sam servirao, u momentima kad je trebalo sam našao lopticu više preko njega… Kasnije sam izgubio brejk i zakomplikovao rezultatski ceo meč za mene. On je dobio krila ponovo, jer sam u jednom trenutku osetio da se pomalo predaje. Svaka mu čast na borbi i kvalitetu tenisa. Znao sam šta očekujem, uradio sam analizu i znam ga nekoliko godina sa tura, ali drugačije je na terenu“, konstatovao je Novak.

Potom se osvrnuo i na znakove koje je napisao na kameri na kineskom jeziku posle pobede.

„To je nešto iz prošlosti. Pisao sam neke njihove signale i simbole koje znam i što radim duži niz godina. Moji fanovi u Kini su mi rekli pre više godina to, dolazim u Šangaj od 2007. pa sam imao vremena da naučim, ali moram da priznam da nisam baš poboljšao kineski, nisam bio tu pet godina i moraću da naučim neke nove rečenice“, kazao je Novak.

Naredni rival će mu biti pobednik okršaja Stena Vavrinke i Flavija Kobolija.

BONUS VIDEO: Novak Đoković trenira

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar