EPA-EFE/TOLGA AKMEN
EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Australijanac u dobroj formi dolazi na treći grend slem u sezoni

Aleks de Minor izgubio je u finalu turnira u Kvinsu od Karlosa Alkaeaza sa 6:4, 6:4, a kao favorita na Vimbldonu vidi Novaka Đokovića.

Australijski teniser nije iskoristio priliku da Novaku sačuva prvo mesto, te je Alkaraz titulom ponovo došao na vrh ATP liste.

PROČITAJTE JOŠ:

„Svako ko osvoji Kvins na Vimbldon ide u dobroj formi. Pokazao je tokom cele nedelje da je u stanju da se prilagodi i igra dobro. Svakim danom je napredovao. Uvek je imao odlične udarce, agresivan je. Prilično dobro krije bekhend slajsevima. Kada ima vremena da se namesti, može da ti naudi iz svake pozicije. Danas su ga prvi servisi izvukli u važnim poenima, izvukli su ga iz problema“, rekao je De Minor o Alkarazu.

Ipak, De Minor vidi Đokovića kao glavnog favorita u Londonu.

„Mislim da će on uvek biti favorit, ali ovo je sport u kom svašta može da se desi. Kada bi favorit uvek pobeđivao, bio bi to veoma dosadan sport. Mnogo je teških protivnika na travi. Novak je favorit, ali ima dosta sposobnih igrača koji mogu da mu otežaju posao. Moraće da igra najbolji tenis, to je sigurno“, kazao je De Minor.

Zanimljivo je da je De Minor u prošlosti znao da se zameri Novaku, pošto ga nije podržao u Australiji 2022. godine.

Vimbldon je na programu od 3. jula, a Novak brani titulu, kojom bi se ponovo vratio na vrh sveta uz 24. grend slem trofej.

BONUS VIDEO Novak Đoković – Kasper Rud, najbolji potezi finala Rolan Garosa 2023.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar