Foto: twtter.com

Direktor Australijan opena, Kreg Tajli, proglasio je turnir iz 2022. „najboljim sportskim događajem u istoriji tenisa", iako su ga obeležili brojni skandali.

Tajli je izviždan čim se prvi put pojavio na terenu Australijan opena i to je bila jasna poruka publike, naročito zbog slučaja „Novak Đoković“.

PROČITAJTE JOŠ

Australijski redari su sa tribina proterivali čak i ljude koji su imali poruke „gde je Šuai Peng“, turnir je ostao bez najboljeg tenisera sveta i naknadno je deportovana i Čehinja Renata Voračova, igrači pozitivni na koronu su nastupali, nije bilo testiranja… Mnogo je kontroverzi po kojima će se turnir pamtiti, ali je Tajliju „sve bilo idealno“.

Sa njim je na TV gostovanju razgovarao Karl Stefanović, poznati australijski novinar srpskog porekla (svojevremeno je kritikovao i prozivao Novaka Đokovića), koji je pitao „šta Tajliju znači zagrljaj Rafe Nadala“.

„Mislim da je zagrlio sve koji su radili na Australijan openu u ovom trenutku, a ja sam slučajno stajao tamo. Na kraju krajeva, mislim da je tenis pobedio. Ovaj vikend je bio istorijski vikend, ne samo za tenis, nego za sport u Australiji.  Dosta emotivnih trenutaka za mene lično, ali i za ceo tim, završeno je sve u ranim jutarnjim satima posle finala“, rekao je Tajli.

Govorio je još o Nadalu.

„Rafa nije izašao sa terena – slikao se tamo dok smo ga u 4 ujutru sređivali. I on je neko ko ovaj trenutak nikada neće zaboraviti. Znam da ni ja lično neću. Naš tim neće. Bilo je mnogo uzbuđenih, prilično umornih ljudi. Volim ovaj posao, volim ljude sa kojima radim. Prilično sam tužan danas jer je došao kraj. Da, možda je bilo stresno, ali to ide uz to“, rekao je Tajli dan posle finala.

Stefanović je potom pitao Tajlija kako bi sumirao utiske o celom događaju.

„Ni u snu nismo sanjali da ćemo završiti kao danas. Nadali smo se, sve je dugo trajalo. Rafa je došao u nadi da će odigrati barem jedan meč. Ešli Barti igra kod kuće, uvek ogroman pritisak. Na samom početku prvog dana sam rekao sam da se nadam da će ovo biti događaj iz snova, upravo smo ga imali. Možda se još uvek budimo iz tog sna.“

Inače, Karl Stefanović, svojevremeno je prozivao Novaka i pitao Nika Kirjosa „da li da se dozvoli svima ulazak u Australiju, osim Novaku.“

„Svi znamo da ga ne volim, ali on donosi neku publiku ovde“, rekao je tada Kirjos, što je izazvalo oduševljenje voditelja.

BONUS VIDEO Matijas Lesor udario rivala, Huventud – Partizan

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram