Novak Đoković, Huan Martin del Potro
Novak Đoković, Huan Martin del Potro; Foto: EPA/MICHAEL REYNOLDS

Huan Martin del Potro je oduvek bio jedan od najomiljenih tenisera u našoj zemlji. Slavljen je kao veliki prijatelj Novaka Đokovića, a niko ni ne zamera dobroćudnom divu što je dva puta srpskog tenisera ostavio bez sna.

Retko kada se dešava da se Srbija ne podeli kada je u pitanju neki sportista. Domaći ili strani, po pravilu ima onih kojima je miljenik i oni koji ne žele da ga gledaju. Ipak, Delpo je nekako uspeo da u Srbiji nema onih koji mu zameraju bilo šta.

PROČITAJTE JOŠ

Simpatični momak je dva puta Đokovića ostavio bez prilike da napadne olimpijsku medalju. Najpre je to uradio na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine kada ga je savladao sa 7:5, 6:4 u meču za bronzu. Bilo je to jedna od onih situacija kada smo videli Novaka da plače. Ostao je bez sna, bez medalje koju je žarko želeo.

Sličan scenario desio se i četiri godine kasnije. Ovog puta na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru je Argentinac slavio već u prvom kolu sa 7:6(4), 7:6(2) i nije načinio nijedan gest zbog kog bi nešto moglo da mu se prebaci. Stigao je tada do finala Igara i osvojio svoju drugu medalju, ovog puta srebrnu.

Njegov forhend neće biti zaboravljen, ali i poštovanje koje je uvek imao prema Đokoviću.

Novak mu je pružao podršku i kada se Argentinac nalazio u bolničkom krevetu.

„Vamos Delpo! Budi jak moj prijatelju. Vidimo se uskoro, želim ti brz oporavak“, poručio je Novak koji je tada bio na pripremama u Monte Karlu.

Nije to bio jedini put da je stao uz njega, podsećajući na poraze sa Igara.

„Najbolji si, prijatelju! Nadam se da ću te uskoro videti na terenu. Čak iako me isprašiš svaki put kada se sastanemo na Olimpijskim igrama“, odgovorio je Đoković.

I to nimalo ne čudi jer je Argentinac savladao samo četiri puta Đokovića, a od toga dva puta na Igrama!

Nažalost, nikada Martina nismo gledali u Srbiji, ali verovatno bismo mogli da ga vidimo uskoro makar u poseti.

BONUS VIDEO Novak Đoković spektakularno dočekan u Budvi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar