Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Italijanski teniser Mateo Beretini vratio se među 50 najboljih tenisera na svetu posle titule u Gštadu i već ima plan za nastavak sezone.

Taj plan je formiran u martu ove godine, a Beretinijeva karijera je nizbrdo krenula zbog povreda iz prethodnih sezona.

PROČITAJTE JOŠ:

Prvi put od avgusta 2023. Mateo je došao do 50 najboljih na svetu i to na mestu gde je uzeo prvu od svojih devet ATP titula do sada.

Otkrio je i da mu je plan skok za bar još 20 mesta do kraja godine kako bi mogao da se fokusira na veliki cilj s početka 2025. Taj cilj bi mogao da pomrsi konce Novaku Đokoviću kom je Australijan open najtrofejniji grend slem gde je deset puta osvajao pehar.

„Ove godine kada sam počeo moju sezonu u martu, jasno smo tim i ja razmišljali o renkingu. Bilo je mnogo sumnje u vezi sa rangom i fizičkim stanjem, ali kada je psihofizičko stanje dobro, onda sve ostalo dolazi kao posledica. Bilo bi lepo da 2024. završim među 30 najboljih na svetu, da bih igrao Australijan open 2025. kao nosilac. Nadam se da ću se dobro pokazati na US Openu i tokom američke turneje“, rekao je Beretini.

Priznao je posle titule u Gštadu i da mu je žao što ne može u Pariz na Olimpijske igre, ali je srećan što je na putu do titule u Švajcarskoj stigao bez izgubljenog seta.

Usput je pobeđivao i tenisere kakvi su Feliks Ože-Alijasim i Stefanos Cicipas, ali i Pedro Kaćin i Danijel Galan, dok je u finalu savladao Kventina Hejlisa za jedva sat vremena tenisa.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nakon finala Vimbldona

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar