Italijanski teniser Mateo Beretini čestitao je Novaku Đokoviću na pobedi i rekao da je zadovoljan nivoom svog tenisa.

Beretini je poražen u nedelju u finalu Vimbldona sa 7:6, 4:6, 4:6 i 3:6 od Đokovića, čime se Novak izjednačio po broju titula sa najvećih turnira sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom (po 20).

PROČITAJTE JOŠ:

„Najvažnija stvar za sada mi je da bar gubim od najboljih tenisera na svetu. U Parizu sam izgubio od njega (Đokovića), a on je osvojio turnir. U Kvinsu sam pobedio i onda izgubio od Novaka ovde. To znači da moj nivo raste. Znači da moja oružja i moj tenis u globalu rastu. To je pravi put i radim pravu stvar“, rekao je Beretini posle meča, a prenosi ATP.

Beretini je bio u prednosti posle prvog seta, ali je popuštao u naredna tri, iako je generalno bio konkurentan.

„To znači da zaslužujem što sam ovde i danas je Novak opet bio bolji igrač na terenu, ali sam sve bliže. Svaki meč koji igram pomaže mi da budem sve bolji“, kaže Beretini.

Postao je prvi Italijan od Adrijana Panate koji je završio u finalu jednog grend slem turnira (1976).

„Potrebni su mi mečevi poput ovog, ovakva iskustva. To sam rekao i svom timu. Očito i ovakva vrsta besa i razočarenja koje imam sada. Sve to pomaže i pomagaće na sledećim turnirima. Iza mene su neverovatne dve nedelje. Osvojio sam Kvins, nisam očekivao da ću pobediti tamo. Ovde sam stigao do finala, ali znam da mogu to da uradim i uzmem ovu titulu“, uveren je Beretini.

Dodao je i da ne zna da li će to zaista uraditi, ali mu je za sada dovoljno što je video da može.

„Razočaran sam jer sam izgubio i jer mislim da nisam igrao najbolji tenis. Ali moram da priznam da me je Novak naterao da igram ovako. To je njegova snaga. Zato je jedan od najboljih koji su ikad igrali. Rekao bih, taktički, verovatno je najbolji zajedno s Rodžerom (Federerom). Studira vašu igru, a onda se prilagođava tokom meča. To nije lako raditi. Igrao je svoje 30. finale, a ja sam igrao prvo. Znao je kako da iskontroliše sva osećanja i emocije. To je nešto normalno, zato mi je potrebno više ovakvih mečeva i čestitam mu“, objasnio je Beretini.

BONUS VIDEO: Novak poklanja reket devojčici posle finala s Beretinijem

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar