Foto: AP Photo/Andy Wong

Arina Sabalenka, beloruska teniserka, plasirala se u finale US Opena, pošto je sa 2:0 u setovima pobedila Emu Navaro.

Foto: Nova.rs; shutterstock

Posle meča sa Amerikankom objavljen je zaista neverovatan podatak, koji kaže da Sabalenka ima najbrži forhend na ovogodišnjem US Openu, računajući obe kategorije.

Poznato je da Sabalenka ima ubitačan forhend, a prosečna brzina kojom ide njena loptica nakon udarca na ovom US Openu je 129 kilometara na čas.

Iza nje po tom parametru su trojica najboljih tenisera na svetu – Karlos Alkaraz (127 km/h), Janik Siner (126) i Novak Đoković (122).

PROČITAJTE JOŠ:

Sabalenka je ušla u drugo uzastopno finale US Opena, s tim da je prošle godine izgubila od Koko Gof sa 2:1, ali sada će joj to iskustvo pomoći protiv Džesike Pegule.

„Prošle godine je bilo teško iskustvo, teška lekcija. Ovog puta sam rekla sebi: ‘Ne, ne, ne, Arina, neće ti se isto desiti ovog puta‘. Morala sam da kontrolišem emocije i da se fokusiram na sebe. Bilo je ljudi koji su me podržavali. Na njih sam se isto fokusirala. Tu je bio moj tim u boksu, tu je bila moja porodica. Fokusirala sam se na sebe i pokušavala da se borim što bolje. To je to“, rekla je Sabalenka.

Otkrila je i zašto nije igrala na Olimpijskim igrama.

„Pre svega, povredila sam se na Vimbldonu, tako da svakako nisam mogla da igram. Moja odluka je bila povezana sa teškim rasporedom, morate da žrtvujete nešto. Zato, odlučila sam da žrtvujem Olimpijske igre. Ne kajem se zbog toga. Čini mi se da je ispravna odluka, imala sam dobar odmor. Odradila sam dosta tretmana, onda sam imala i jedan mali kamp pre igre na betonu. Bila sam u prilici da odmorim um i da pročistim misli kako bih počela sve iznova“, zaključila je Sabalenka.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar