Foto: Tanjug / AP Photo/Andy Wong

Anton Dubrov, trener Arine Sabalenke, beloruske teniserke, otkrio je kako je Novak Đoković pozitivno uticao na njenu karijeru.

Dobro je poznato da se Novak odlično nosi sa pritiskom, pogotovo zato što se širom sveta suočava sa neprijatnim situacijama i navijačima koji su neretko protiv njega.

Slična situacija je i sa Sabalenkom, koja je posebno bila „targetirana“ od početka rata između Rusije i Ukrajine, ali na takva pitanja više ne odgovara na konferencijama za medije.

Anton Dubrov je u intervjuu za ruski „Championat“ pričao upravo o toj „tajnoj vezi“ između Đokovića i Sabalenke, koji su inače i dobri prijatelji.

„Novak ima slična iskustva na terenu, publika će se ponekad okrenuti protiv njega. Ipak, on je taj koji zna kako da kanališe tu energiju“, objašnjava Dubrov.

PROČITAJTE JOŠ:

Posebno je teško kada je publika na strani Sabalenkine protivnice.

„To je jedinstvena vrlina – uraditi to u važnim momentima. Otuda je i Arina sve bolja u tome. Možda još nije na istom nivou sa Novakom, ali treba težiti tome, bez obzira kako se osećate. Sada je u stanju da uradi više na najvišem nivou, čak iako igra polufinale protiv Amerikanke, gde će joj u svakom poenu zviždati glasno, ona nastoji da se koncentriše na sebe“.

Sabalenka je u ovoj sezoni osvojila dve grend slem titule (Australijan open i US Open), a do kraja godine želi da napadne i prvo mesto na WTA listi.

„Istorijski gledano, Arina je još daleko od Serene sa 23 grend slema ili Novaka sa 24. To su neuporedive stvari. Ali mi imamo naše ciljeve. Naravno, da sanjamo o 25 grend slem trofeja, ali sada gledamo samo kako da osvojimo sledeći – četvrti“, istakao je Dubrov.

PROČITAJTE JOŠ:

Upitan je i da li bi Arina bila popularnija da je Amerikanka.

„Tačno je da bi njena popularnost bila veća, mada je sada situacija bolja nego ranije. Tačno je da kada dobijete jednu negativnu kritiku od deset, o njoj najviše razmišljate, tačno je da bi PR bio bolji. Ali da je rođena u Americi, da li bi uopšte igrala tenis? Tamo je sve drugačije u odnosu na Belorusiju. Možda je baš činjenica da je rođena u Belorusiji doprinela da bude uspešna“, lepo je objasnio beloruski trener.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar