Andrej Rubljov
Andrej Rubljov; Foto: Youtube Screenshot Витя Кравченко

Na Vimbldonu nije ove godine bilo nekoliko vrhunskih tenisera i teniserki zbog odluke da se igrači diskriminišu na nacionalnoj osnovi.

Po prvi put u istoriji su prekršena pravila ATP, WTA i ITF kada je u pitanju fer i korektno takmičenje, pa je samo nacionalnost bila dovoljna da se nekim zabrani učešće.

PROČITAJTE JOŠ

Nije bilo tu nekoliko vrhunskih igrača poput Andreja Rubljova koji je u to vreme i postao deo snimka sa Darijom Kasatkinom.

Tokom treninga u Barseloni njemu se pridružio Vita Kravčenko, ruski jujtuber, koji je snimio i reakciju Rubljova kada je na TV video Vimbldon.

Rus se nasmejao, kroz zube pojasnio šta se nalazi na TV „Vimbldon“, a onda nastavio da ispija piće. Ipak, mnogima je ova reakcija bila urnebesna, ali i pokazuje da je Rubljov i te kako želeo da se takmiči u Londonu.

„Što se tiče nastupa na Vimbldonu, prihvatljivo je promeniti sportsko državljanstvo. Tada bi mi dozvolili učestvovanje. Ako nam bude zabranjeno igranje na svim turnirima, onda je promena državljanstva opcija“, rekao je Rubljov, koji je krajem prošle godine bio i peti teniser planete.

Pojasnio je i da su pokušavali da pronađu zajednički jezik, ali da Vimbldon prosto nije želeo ni da sasluša predloge.

„Naravno da sam bio frustriran. Sve što sam imao, investirao sam u karijeru i onda mi zabrane da nastupam. Ponudili smo nekoliko solucija koje bi bile diplomatski vrlo korisne. Recimo, želeli smo da nastupimo u dublovima zajedno s ukrajinskim igračima, ali je sve odbijeno.“

Reakciju Rubljova pogledajte na 15:50 snimka koji je pred vama.

https://www.youtube.com/watch?v=bFNAndV99Rc

BONUS VIDEO Đoković i Rubljov kucanjem jajima odlučili ko servira u finalu Serbia Opena

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar