Foto: Tanjug/AP Photo/Armin Durgut

Srpski teniser Novak Đoković za svaki slučaj se prijavio kao učesnik na mastersu u Ohaju.

Novak zbog vakcinalnog statusa nije siguran hoće li moći da uopšte ode u Kanadu i SAD, ali je spreman da to učini, ako mu tamošnje vlasti dozvole.

PROČITAJTE JOŠ:

Objavljena je lista prijavljenih učesnika za turnir u Sinsinatiju, a na njoj se nalazi i srpski broj 1.

Sedmi teniser planete se na spisku, za sada samo potencijalnih, učesnika nalazi u najjačoj konkurenciji.

Prijavljeni su i Danil Medvedev, Aleksandar Zverev, Rafael Nadal, Stefanos Cicipas, Kasper Rud, Karlos Alkaraz, Andrej Rubljov, Feliks Ože-Alijasim, Janik Siner.

Tu su i Kameron Nori, Hubert Hurkač i Tejlor Fric između ostalih i Marin Čilić. Od srpskih igrača, za sada su na spisku Miomir Kecmanović i Filip Krajinović, ali se ona možda proširi.

U Sinsinatiju bismo mogli da vidimo i Dominika Tima, na listi je i Endi Mari, ali i Nik Kirjos, nedavni finalista Vimbldona.

Turnir se ove godine igra od 13. do 21. avgusta, a činjenica da je Đoković prijavljen, za sada koliko-toliko ohrabruje njegove navijače da će moći da se nađe na američkom tlu.

On nije vakcinisan protiv koronavirusa, a njegov trener Goran Ivanišević je nedavno rekao da će on pre osvojiti Umag, nego što će Đoković igrati na US Openu.

Da podsetimo, prošle godine je na turniru trijumfovao Saša Zverev, a godinu ranije Novak Đoković, koji je jednu titulu uzeo i 2018.

Novak je ove godine pobedio na Vimbldonu, ali je pitanje hoće li moći da igra US Open i proba da izjednači grend slem rekord Rafaela Nadala u Njujorku. Španac trenutno ima 22 titule, a Srbin 21.

BONUS VIDEO: Kao na fudbalu Đoković dizao meksičke talase

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar