Foto: Printscreen Youtube / Vita Kravchenko

Jedan od najboljih tenisera sveta, ruski igrač Andrej Rubljov kaže da je razmatrao promenu pasoša i nije sam u toj zamisli.

Njegova sunarodnica, Moskovljanka Elena Ribakina je pod kazahstanskim pasošem osvojila Vimbldon, dok su Rusi i Belorusi bili proterani sa trećeg grend slema sezone.

PROČITAJTE JOŠ:

Za sada nema nagoveštaja da bi zabrana mogla da se proširi na druge veće turnire, ali je pitanje rata u Ukrajini podelilo teniski svet.

S jedne strane imamo one poput Engleza i Ukrajinaca, koji smatraju da Ruse treba proterati, a sa druge su oni koji veruju da teniseri i teniserke nisu krivi za ono što se dešava u Ukrajini od februara do danas.

Rubljov je bio jedan od onih koji nisu mogli u London, a hteo je da ode tamo i igra dubl ili miks dubl zajedno s Ukrajincima, kako bi poslao poruku mira.

Takvu ideju nisu hteli da prihvate engleski organizatori, pa je ostalo pitanje – šta ako se i ostali povedu primerom Engleza?

„Govoreći o pristupu na Vimbldonu, bilo bi prihvatljivo promeniti pasoš. Ako želim da nastavim svoju karijeru, a mi smo proterani sa svih turnira, onda da, promena državljanstva bi verovatno bila jedna od opcija, jer bi u tom slučaju igranje bilo dozvoljeno“, rekao je Rubljov, a preneo Tas.

Njegova koleginica Darija Kasatkina, koja je nedavno uzburkala teniski svet objavom da ima devojku ima slično mišljenje.

„Naša Teniska federacija je praktično nepostojeća za ITF. Svetsko prvenstvo nam je oduzeto, čak i Olimpijske igre vise u vazduhu. Promena pasoša? Za to ćemo videti“, rekla je Kasatkina, najbolja ruska igračica, trenutno 12. igračica planete.

Kada je reč o Rubljovu, on je drugi reket Rusije iza Danila Medvedeva i osmi teniser planete. Medvedev je prvi na ATP listi.

BONUS VIDEO Đoković o suzama: Sve mi se nakupilo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar