Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Karlos Alkaraz, treći teniser sveta, prošao je u četvrtfinale Vimbldona nakon pobede protiv Iga Umbera sa 6:3, 6:4, 1:6, 7:5.

Putujte sigurni uz UNIQA putno osiguranje za ceo svet.

Foto: Nova.rs

Delovalo je kao da će to biti lak posao za branioca titule posle uvodnog seta.

Alkaraz je pravio brejkove u petom i devetom gemu i rutinski poveo.

Pročitajte još

U drugom periodu je Francuz bio nešto konkuretniji u odnosu na prvi. Nije bilo brejkova, a onda je došao trenutak kada je Umber trebalo da servira za opstanak u setu. Gem se igrao na razliku, Francuz je propustio svoju šansu, što je Alkaraz iskoristio i na prvoj set loptu došao do 2:0.

Posle toga, igra mu se raspala, i nikome nije baš jasno kako je došlo do toga. Izgubio je brejk u trećem gemu, pa u petom, i na kraju u sedmom gemu i ubedljivo je poražen u ovom setu.

Posle toga, uhvatila ga je nervoza. Videli smo tri brejka uzastopno u četvrtom setu, a dva je napravio Alkaraz. Samo je trebalo da održi prednost, ali nije uspeo jer je ispustio svoj servis u šestom gemu.

U osmom, Umber je došao do tri brejk lopte i tada je Španac pobesneo. Vikao je, gestikulirao, i svađao se sa svojim boksom, nezadovoljan svojom igrom. Ali, uspeo je da spase sve tri brejk lopte i došao do gema.

Burno je proslavio osvajanje ovog gema.

To je bio ključan detalj.

Posle toga, Umber je izgubio svoj servis gem u 11, nakon čega je Alkaraz odservirao za pobedu.

Branilac titule će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz duela Tomija Pola i Roberta Bautiste Aguta.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar