Karlos Alkaraz
Foto: Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni)

Karlos Alkaraz, španski teniser, ima ozbiljne ambicije u igračkoj karijeri, pa tako sanja da obori rekorde Novaka Đokovića.

Svestan je mladi Španac da će najteže biti oboriti Đokovićev rekord od 24 grend slem titule (možda i više do kraja karijere), ali ga to ne sprečava da sanja velike snove.

Na pitanje novinara „BBC-a“, Rasela Fulera, da li i dalje cilja da nadmaši Đokovićeve 24 grend slem titule, Alkaraz je bez razmišljanja odgovorio:

„Da, naravno, ja sam ambiciozan momak“.

PROČITAJTE JOŠ:

Alkaraz je trenutno na dva osvojena grend slema, ima po jedan US Open i Vimbldon, ali pred njim su blistavi dani, ako ga povrede zaobiđu.

„Znam da je gotovo nemoguće da se obori Novakov rekord, ali tenis igram zbog sebe, iz zadovoljstva, i želim da postignem velike stvari. Želim da budem deo teniske istorije“, dodao je Karlos za „BBC“.

O Alkarazovim talentima govorio je i njegov trener Huan Karlos Ferero.

„Ono što najviše volim kod njega je što razmišlja o vellikim dostignućima, ne o malim. Ako želite da budete najveći, morate tako i da razmišljate“, kaže Ferero.

Huan Karlos Ferero
Huan Karlos Ferero; Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

I Ferero je svestan koliko je teško dostići teniske visine Novaka Đokovića.

„Biće to zaista teško, ali tu smo i pokušaćemo koliko možemo“, dodao je Ferero.

Pričao je i o podlozi koja najviše prija njegovom pulenu.

„Mislim da mu sada najviše odgovara tvrda podloga. Napredovao je na toj vrsti podloge, ali ne smemo zanemariti da je zemlja/šljaka teren na kojem je odrastao. Mislim da će makar jednom u karijeri osvojiti Rolan Garos – on ima igru za takav rezultat“.

Hesus Garsija Pardo, Alkarazov sparing partner, takođe je pohvalno pričao o Karlosu.

„Svi njegovi udarci su dobri. Igra bez straha, bez obzira na to ko je sa druge strane mreže. To mu je i pomoglo da dođe do vrha“, objasnio je Pardo.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare