Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Uvertira u "Adrija tur" traje sve do petka na terenima TC Novak u Beogradu, gde se trenutno održava turnir Teniskog saveza Srbije, na kom je ulog veliki.

Pobednik muškog dela takmičenja stiče pravo da zaigra sa Novakom Đokovićem i drugim svetskim asovima za vikend, kao osmi igrač u glavnom žrebu regionalnog sportsko-humanitarnog spektakla.

PROČITAJTE JOŠ

Među teniserima koji se takmiče za ovu poziciju ističe se prvi nosilac Damir Džumhur, nekada 23. teniser sveta, koji je plasman u četvrtfinale obezbedio pobedom nad kvalifikantom Lukom Petrovićem 6:1, 6:0. Drugi favorit je Nikola Milojević, nekada najbolji junior planete, pobednik prošlonedeljnog TSS Tour-a u Novom Sadu, koji će igrati derbi kola protiv Nikole Ćaćića, člana srpske reprezentacije sa Svetskog kupa u Sidneju.

Treći „kosturaš“ je Danilo Petrović, 157. teniser ATP liste, a protivnik na drugom koraku mu je Boris Butulija.

Dejvis kup reprezentativac Srbije Peđa Krstin (246.) koji je postavljen za četvrtog nosioca ovog takmičenja plasman u drugo kolo TSS senior Tour-a obezbedio je pobedom nad zemljakom Pavle Daljevim 6:4, 6:4.

“Nije bio lak meč iako rezultat govori drugo. Organizator je dao sve od sebe da teren bude u savršenom stanju iako je kiša koja je padala sinoć učinila svoje. Drago mi je da je krenuo ovaj serijal takmičenja, to nam puno znači u toku takmičarske pauze koja je izazvana pandemijom virusa korona. Prošle nedelje sam igrao turnir u Novom Sadu, izgubio četvrtfinale, sada sam već u znatno boljoj formi, jer kako koji dan protiče svi smo u sve boljem trenažnom i takmičarkom stanju. Turnir koji igramo ove nedelje je sjajno organizovan, svi smo tu, kao da je mini gren slem. Imamo veliku mogućnost za treninge, što je uvek problem kada smo kući jer nikada nismo uvek svi tu zajedno, većina nas je širom sveta na različitim turnirima. Drago mi je da mogu da igram jedan dobar turnir u Beogradu, pred domaćom publikom, hvala Novaku Đokoviću i TSS što su organizovali ovo takmičenje koje nam svima puno znači”, rekao je Krstin.

Ostali parovi drugog kola: Teodorović – Zekić, Topo – Gomez, Miladinović – Malešević, Vanselbom – Macura.

Finale TSS Tour biće na programu u petak od 14 časova, na centralnom stadionu TC Novak. Svi mečevi direktno se prenose na Sportklubu.

Paralelno sa muškim delom takmičenja održava se i ženski turnir Teniskog saveza Srbije.

Prvi nosilac je 260. teniserka sveta, Fed kup reprezentativka Srbije Dejana Radanović, koja se sastaje sa Jasmin Gaui, a do finala bi mogla da se probije i prošlonedeljna finalistkinja takmičenja u Novom Sadu u TK Meridiana Tamara Čurović koja je plasman u četvrtfinale izborila pobedom na Anđelom Lopičić 6:2, 6:1.

Igraju još: Anja Drašković, Anđela Jocović, Tamara Malešević, Bojana Jovanovski Petrović, Lola Radivojević, Doroteja Joksović, Mihaela Đaković, Natalija Senić, Fatma Idrizović, Elena Milovanović, Mirjana Jovanović, Tijana Sretenović, Anđela Lopićić.

Ulaz na TSS tour u obe konkurencije je besplatan, a mečevi se igraju do petka.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar