Padalo se u Heresu, uzbudljiva trka će se voziti u nedelju

Aktuelni svetski prvak u Moto GP-u i vozač Jamahe Fabio Kvartararo pao je sa motora na prvom slobodnom treningu pred trku za Veliku nagradu Španije u Heresu.

Francuzu je motocikl proklizao na početku treninga, te je pao, ali se ubrzo vratio na stazu i zauzeo peto mesto, dok je najbrži bio bivši svetski šampion Đoan Mir iz Suzukija.

PROČITAJTE JOŠ:

Najbrži krug Đoana Mira na stazi „Anhel Nijeto“ je bio 1:38.194. Iza njega je bio njegov timski kolega Aleks Rins sa 25 hiljaditinki zaostatka, dok je Mark Markes bio treći.

Ni drugi trening nije prošao bez nezgoda. U centru pažnje bio je osmostruki svetski šampion Mark Markes, koji je doživeo dva pada u razmaku od samo četiri krivine tokom drugog treninga pred Veliku nagradu Španije, šestu trku ovogodišnjeg Moto GP šampionata.

Vozač Honde je posle pada u šestoj krivini ustao i seo ponovo na motor, da bi novi pad usledio tri krivine kasnije. Srećom, Španac je ostao nepovređen posle ta dva incidenta.

Video možete pogledati na vrhu teksta.

U generalnom plasmanu nakon pet trka vodi Kvartararo sa 69 bodova, koliko na drugom mestu ima vozač Suzukija Aleks Rins.

Trka za Veliku nagradu Španije vozi se u nedelju od 14.00.

BONUS VIDEO Šaman rasteruje kišu pred Moto GP trku u Indoneziji

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar