Nakon što su američki fudbaleri Kanzas Siti Čifsa odbranili NFL trofej, pobedivši San Francisko sa 25:22 u 58. Superbolu, tradicionalno slavlje na ulicama grada pretvorilo se u haos. Tokom šampionske parade u Kanzas Sitiju, dva napadača su otvorila vatru usred mase navijača, veliki broj osoba je povređena, dok je policija potvrdila smrt Lize Lopez-Galvan.

Radio stanica „KKFI“ iz Kanzas Sitija potvrdila je u sredu uveče da je di-džej Lopez-Galvan, voditeljka emisije „Taste of Tejano“, ubijena u pucnjavi tokom parade nakon Superboula.

Prema poslednjim informacijama medija iz Kanzasa ubijena je jedna, a ranjena 21 osoba.

PROČITAJTE JOŠ

Američki mediji su preneli da je osmoro povređenih u teškom stanju i da im se lekari bore za život. Među povređenima ima čak devetoro dece.

Na snimku koji je objavila stranica „Fantasy Fanatics“ vidi se kako napadač sa kapuljačom beži kroz masu okupljenih navijača dok ga nekolicina njih juri.

Iako je imao oružje, grupica hrabrih posetilaca pobedničke parade tima iz Mizurija ga je sustigla i oborila, nakon čega je na mesto događaja stigla i policija.

Dva napadača su otvorila vatru u „Union Station“ oko 15:30 sati po lokalnom vremenu, neposredno nakon što je tim napustio binu.

BONUS VIDEO Teška povreda hrvatskog rukometaša

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar