Foto: EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

Manjak čipova na tržištu i potražnja su dovele do toga da je kupovina nove konzole u 2022. godini i dalje ogroman problem.

Nintendo Switch se i dalje najbolje prodaje (prvi je po broju prodatih konzola), ali mnogo ljudi se i dalje odlučuje za slabiju verziju Xbox-a.

Ovo je idealna zamena i u kombinaciji sa Microsoft pretplatničkom uslugom Game Pass, jeste i najjeftinija opcija ako želite pristup popularnim i novim igrama.

PROČITAJTE JOŠ:

Iako se Switch najbolje prodaje, viša cena Xbox-a je presudila da Microsoft ipak ima veću zaradu.

Inače što se tiče prodaje, samo u SAD, industrija hardvera u aprilu je ostvarila zaradu od 515 miliona dolara (24 posto manje nego u 2021.) i 1,2 milijarde dolara u prvom kvartalu (15% manje nego prošle godine), što je najbolji Microsoftov rezultat u poslednjih 11 godina.

U junu Sony pokreće novu PlayStation Plus pretplatničku uslugu a jedna od pogodnosti za Premium naloge biće ta, da će korisnici imati pristup takozvanim “trial” tj. uvodnim kratkim verzijama igara koje budu želeli da kupe.

Foto: EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

Demo igre će biti dostupne odmah po objavi i aktivne minimum godinu dana od datuma objavljivanja a ponuđeni gameplay neće biti kraći od dva sata.

Svaka igra će moći da organizuje svoju akciju tokom vikenda, ali će taj predlog morati da dobije zeleno svetlo od kompanije Sony.

Na ovaj način igre će biti dostupnije većem broju igrača, ali će zato troškovi razvoja biti viši jer će developeri morati da razviju ili makar da prilagode određeni deo igre za zvaničnu probu.

BONUS VIDEO: Mini Moris gejming mašina

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar