Nemanja "Nexa" Isaković; Foto: Promo WESG

Srbin je na turnirima do sada osvojio više od 350.000 dolara.

Nakon nominacije Magomeda ”Collapse” Kalilova, šampiona ”The International” najvećeg Dota2 turnira, za Forbsovu listu najbogatijih ljudi ispod 30 godina za ruski region, poznato je koji srpski gejmer ispod 30 je do sada zaradio najviše na turnirima.

Nemanja ”Nexa” Isaković je na početku ove godine pojačao danski tim OG nakon što je napustio špansku esports organizaciju G2 za koju je igrao više od dve godine i uspeo sa njima da postane Major vicešampion. Detalji iz ugovora nisu poznati, ali s obzirom na to da esportisti na najvišem nivou godišnje zarađuju u proseku od 150 do 200 hiljada dolara, može da se pretpostavi da se radi o tom iznosu koji može da se poveća ili smanji.

Pored plate, deo zarade dolazi i od novčanih nagrada sa turnira ali organizacije kojima najveći deo zarade dolazi od sponzora, takođe uzimaju veći procenat od ovih novčanih nagrada.

Specijalizovani sajt Esports Earnings ažurirao je vrednost osvojenih nagrada igrača, a ono što je očigledno je da je Nexina vrednost novčanih nagrada daleko najveća i veća od svih ostalih CS:GO srpskih igrača zajedno.

Srpski igrač je na CS:GO turnirima do sada osvojio 352.000 dolara od čega skoro 50 odsto prošle godine dok je nastupao za G2 organizaciju.

Nemanja Hunter Kovač; Foto: Promo WESG

Identičan iznos je zaradio Nemanja Hunter Kovač, koji je tri godine bio Nexin saigrač.

Prvo mesto u regionu drži Nikola Kovač, takođe bivši Isakovićev saigrač. NiKo je 2021. proglašen za trećeg najboljeg igrača na planeti, a pre G2 je nastupao za iNation, mousesports (Nemačka) i FaZe Clan (SAD).

On je najplaćeniji esportista sa Balkana, pošto je samo od turnira do sada zaradio blizu milion dolara a s obzirom na to da se radi o igraču koji je trenutno medju najboljima na svetu, maksimalna mesečna plata u G2 može da bude i veća od 35.000 dolara u zavisnosti od rezultata ekipe.

BONUS VIDEO Ruski Muzej starih igrica – povratak u analogno doba

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar