Ivana Španović, Foto: Starsport

Sve je spremno za spektakl

„Kraljica sportova raširila je svoja zlatna krila i na šampionski let povela 15 reprezentativaca Srbije, najveći broj sportista od kada je Srbija postala samostalna država. Za 7 dana startuje Svetsko atletsko prvenstvo u dvorani 2022. čiji će domaćin biti grad Beograd i Arena. Od 18. do 20. marta u srpskoj sportskoj lepotici na borilište će izaći preko 1000 atletskih asova i preko 140 trenera iz celog sveta i boriti se za nove rekorde i planetarno zlato. Na istom putu i sa istim zadatkom biće i 15 srpskih vedeta koji će na domaćem terenu, pred domaćom publikom pokušati da ispišu istoriju svetske atletike“, navodi Srpski atletski savez u najavi.

PROČITAJTE JOŠ

Listu srpskih reprezentativaca koji će pod svodovima Arene braniti boje Srbije na svetskom šampionatu u rekordnom broju do sada čine: Ivana Vuleta (skok udalj), Asmir Kolašinac (bacanje kugle), Armin Sinančević (bacanje kugle), Maja Ćirić (400m), Elzan Bibić (1500 m/ 3000 m), Boško Kijanović (400 m)I Anja Lukić (60 m prepone), koji su do plasmana na SP Beograd 2022. stigli ostvarivši kvalifikacione norme, dok je preostalih osam atletičara Srbije na osnovu ostvarenih dobrih rezultata tokom sezone dobilo “specijalne pozivnice” od strane Svetske atletike (Luka Trgovčević (60 m prepone), Milana Tirnanić (60 m), Jovana Ilić (troskok), Aleksa Kijanović (60 m), Angelina Topić (skok uvis), Lazar Anić (skok udalj), Ivana Ilić (60 m) i Milica Gardašević (skok udalj).

Većinu od navedenih srpskih reprezentativaca naša publika imala je priliku da vidi na tek završenom mitingu iz silver kategorije “Belgrade Indoor Meeting” koji je bio poslednje kontrolno takmičenje pre početka Svetskog šampionata kako za domaće tako i brojne svetske šampione i atletičare.

Arena je već 7. marta 2022. doživela obaranje svetskog rekorda u disciplini koja ove godine slavi 210 godina od kako je uvrštena u zvanične kategorije atletskih takmičenja.

“Nebeski skok” 22-godišnjeg Šveđanina Armanda Duplantisa od 6,19 metara je novi planetarni rekord koji je zauvek na atletsku mapu sveta i knjigu istorije ovog sporta upisao naš glavni grad i našu Arenu.

Za novi šampionski vrisak u znak novog rekorda i osvojene prelepe zlatne medalje SP 2022. koja je dizajnirana sa znamenitostima Beograda i čiji sjaj je večan kao i emocija koju sa sobom nosi, boriće se od čudesnog Duplantisa, srpske atletske kraljice Ivane Vulete koja brani svetsko zlato iz Birmingema 2018, svetskog kralja u bacanju kugle teške 7,257 kg američkog superstara Rajana Kruzera, najbržeg čoveka planete Italijana Marsela Džejkobsa, olimpijskih i svetskih rekodera, ali ono što posebno raduje je da će na borilište izaći i 14 srpskih sportista na koje ćemo večno biti ponosni.

Atletska rapsodija Srbije dobija na snazi, dimenziji i kroz veliki rad, veru, odricanje, talenat, ljubav svih pregalaca ovog sporta u našoj zemlji, trasira novu blistavu budućnost kojoj su svi posvećeni i u koju veruju.

„Ostaje nam da verujemo u njih, da uživamo i ponosimo se našim atletičarkama i atletičarima. Jer oni su tu, jači nego ikada, satkani i spremni za velika dela! Ulaznica je ostalo još jako malo I možete ih kupiti na internet sajtu tickets.rs, kao i na biletarnicama TC Ušće, Dom omladine i Bilet servis“, navodi SAS.

BONUS VIDEO Beograd ušao u istoriju, Duplantis oborio svetski rekord

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar