Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Veliki uspeh "orlova".

Rukometaši Srbije savladali su Norvešku 25:24 (12:14) u meču 3. kola u okviru 2. grupe kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo odigranom u Novom Sadu golom Uroša Borzaša u poslednjoj sekundi meča.

PROČITAJTE JOŠ...

Prvo poluvreme pripalo je Norvežanima, koji su na početno vođstvo Srbije od 2:0 golovima Lazara Kukića i Mijajla Marsenića, ali su Norvežani vezali tri gola za 3:2, a potom od 6:6 došli do 10:6.

Ipak, pre kraja prvog poluvremena „orlovi“ su uspeli da se vrate i priđu na 14:12 pre kraja prvog poluvremena, da bi u drugom Nemanja Ilić i Uroš Borzaš sprečavali Skandinavce da se odlepe (15:14).

Norveška jeste u jednom momentu došla do tri gola prednosti (19:16), ali je od tog momenta usledila sjajna serija Srbije koja je sa četiri uzastopna gola.

Smenjivale su se ekipe u vođstvu, Srbija propuštala prilike da dođe do dva pogotka plusa, ali je uprkos tome pogocima Kukića i Ilića uspela da dođe do 24:23.

Norvežani su krenuli u poslednji napad na meču, Magnus Red je pogodio Dejana Milosavljeva u glavu od koje se lopta odbila u mrežu, da bi Uroš Borzaš u poslednjoj sekundi poslao fantastičnu „bombu“ ka golu rivala za veliki trijumf „orlova“.

Srbija je ovom pobedom došla do prvog mesta na tabeli grupe 2 kvalifikacija, pa izabranike Tonija Đerone očekuje prva prilika da i matematički obezbedi jedno od prva dva mesta već za tri dana (12. mart), kada gostuju Norveškoj u Bergenu.

Srbija je u prva dva kola savladala Finsku 34:24 i Slovačku 27:21, a nakon gostovanja Norveškoj 12. marta uslediće mečevi protiv Finske 27. aprila u Skandinaviji, te Slovačke u „srpskoj Atini“ tri dana kasnije. Prolaz na smotru najboljih selekcija Evrope obezbediće po dve najbolje plasirane ekipe iz svake grupe, kao i četiri najbolje trećeplasirane ekipe iz osam grupa.

Evropsko prvenstvo biće održano od 10. do 28. januara 2024. godine u Nemačkoj. Plasman su već obezbedile selekcije Nemačke (domaćin), Španije, Švedske i Danske, tri prvoplasirane selekcije sa Evropskog prvenstva 2022. godine.

Srbija – Norveška 25:24 (12:14)

Dvorana: Spens (Novi Sad); Sudije: Horvat, Marton (Mađarska)

Srbija: Bomaštar, Vorkapić 2, Borzaš 3, Abutović, Radivojević 5, Ilić 4, Pešmalbek 5, Ilić V, Rogan, Vejin 1, Kukić 3, Marsenić 1, Orbović 1, Milosavljević, Dodić, Milosavljev

Norveška: Aga, Sagosen, Bartold, Everđodet, Everbi, Saveras, Bjernsen, Gulerud, Grondal, Sogard Johansen, O’Saliven, Reinkind, Bergerud, Guliksen, Kirstofersen Blonc, Red, Ege, Vil, Bogvist, Markusen

BONUS VIDEO Luda trojka Markovića pa nestvarni Kampaco za delirijum u Pioniru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar