Foto: Screenshot RTS

Vaterpolisti Srbije odigrali su prvi meč na Evropskom prvenstvu protiv Izraela i slavili više nego ubedljivo sa 18:3 (3:0, 8:1, 3:1, 4:1), a sve detalje sa ovog meča mogli ste da pratite uživo na Nova.rs.

Srbija je imala problema sa realizacijom na samom početku susreta, a onda su proradili momci Dejana Savića.

PROČITAJTE JOŠ

Relativno lako su stigli do 9:0, a tek na tri minuta do kraja poluvremena videli smo istorijski trenutak za Izrael. Prvi put su pogodili u istoriji evropskih šampionata, pa je na klupi zavladalo slavlje kao da su pogodili za trijumf u finalu.

Sve ovo dovoljno govori koliko cene našu selekciju, a tokom meča je Dejan Savić imao veće probleme da uskladi rotaciju nego da odgovori na igru rivala. Jedina glavobolja je bila rano isključenje Save Ranđelovića, kapitena Srbije, ali je uprkos tome naša selekcija lako upisala trijumf.

Videlo se da naša selekcija igra sa idejom da samo odradi posao jer je i te kako jasno da su bili više nego izraziti favoriti.

Radulović Marko
Radulović Marko; Foto: Printscreen RTS

Neki mlađi momci, pre svih Marko Radulović, bili su maestralni i pokazali zbog čega im je ukazano poverenje u seniorskom timu. Dimitrije Rističević je bio odličan u prvom poluvremenu na golu sa devet odbrana i dugo Izrael nije uspeo da pronađe rešenje.

Savić je uvežbavao nekoliko kombinacija jer već u sredu od 19.00 naša selekcija igra protiv aktuelnih evropskih šampiona Mađara.

Pobednik grupe će u četvrtfinale, dok trećeplasiranog očekuje osmina finala.

I na ovom velikom takmičenju podrška našoj podmlađenoj reprezentaciji je UNIQA – zvanično osiguranje vaterpolo tima Srbije.

Vaterpolo Srbija promo
Vaterpolo Srbija promo; Foto: Promo

Srbija – Izrael 18:3 (3:0, 8:1, 3:1, 4:1)

Dvorana: Spaladium arena, Split. Sudije: Mišil Zvart, Irakli Sanadze.

Srbija: Rističević, Mandić 3, Drašović 3, Ranđelović, Branković, Vico, Rašović 2, Velkić 2, Pljevančić, Radulović 4, Stojanović 2, Rašović V. 1, Dobožanov.

Izrael: Smirnov, Šlajn 1, Gros 1, Klarfeld, Rendler, Hajmovič, Grid, Goldšmit 1, Kotr, Gros N, Fotin, Grondland, Fire.

Evropsko prvenstvo

Grupa D

Srbija – Izrael 18:3 (3:0, 8:1, 3:1, 4:1)

Mađarska – Slovenija 23:7 (4:3, 6:2, 6:0, 7:2)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Srbija - Izrael 18:3

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar