Foto: EPA-EFE/OLIVIER HOSLET

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije savladala je ekipu Belgije sa 3:0 (25:13, 25:13, 25:18) u poslednjem meču grupne faze Evropskog prvenstva u Gentu.

Izabranice Đovanija Gvidetija su tako ostale maksimalne (pet pobeda, nijedan poraz) i zauzele su prvo mesto u grupi A.

U osmini finala će tako igrati protiv Švedske koja je zauzela 4. mesto u grupi B. Jedino što može da zabrine našeg selektora je stanje Tijane Bošković.

PROČITAJTE JOŠ

Najbolja odbojkašica Srbije je sredinom drugog seta teren napustila zbog povrede, i kraj terena je testirala, kako deluje, zglob leve noge.

Vrlo rano su naše devojke došle do prednosti u prvom setu. Belgijanke nisu mogle do poena iz napada, te je uz sjajnu Bošković srpski tim rutinski došao do seta.

Uprkos povrede Tijane, Srbija je nastavila da dominira na terenu, i kao u prvom, tako i u drugom su potpuno kontrolisale situaciju.

Činilo se da su, uz podršku brojne publike u areni, Belgijanke zaigrale bolje u durgom setu, ali nisu mogle ništa naspram najboljeg tima sveta.

Nisu odustajale Belgijanke ipak, te su najveći otpor pružile već na početku trećeg seta. Ipak, kada su odbojkašice Srbije ubrzale igru, više nije bilo nikakvih pitanja i meč se brzo završio.

Najbolja u srpskom timu bila je Aleksandra Uzelac sa 13 poena, jedan manje je dodala Mina Popović. Tijana Bošković je za set osvojila 10 poena, a Maja Aleksić je stala na devet.

Na drugoj strani je Paulin Martin bila jedina sa dvocifrenim učinkom – imala je 13 poena.

Standings provided by Sofascore

Srbija – Belgija 3:0 25:13, 25:13, 25:19

Dvorana: Top Sport hala (Gent); Sudije: Matijas Evald (Nemačka), Pedro Lopez Pinto (Portugal);

Srbija: Bošković 10, Popović 12, Buša 7, Lozo, Aleksić 9, Drča, Lazović, Uzelac 13, Ognjenović 3, Bjelica 6, Kurtagić, Stevanović, Pušić, Jegdić;

Belgija: Debuk, Demejer, Herbots, Jansens 2, Kulberg, Kreiniki, Lemens 2, Martin 13, Rampelberg, Stragier 4, Van Avermet 6, Van der Vijer, Van Gestel 7, Van Sas;


Srbija - Belgija 25:13, 25:13, 25:19

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar