Foto: Starsport

Slovenački stručnjak Uroš Bregar ostaje selektor Srbije još četiri godine, jednoglasno je odlučeno na sednici Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije.

“Zaista smatram da selektor Bregar i njegov stručni štab zaslužuju podršku da nastave da sprovode započeti proces rasta i napretka ženske seniorske selekcije Srbije. Zadovoljna sam kako su devojke igrale, naročito u ovom drugom delu kvalifikacija za EP i smatram da je Bregar najbolje moguće rešenje pod trenutnim okolnostima. Kontinuitet nije nešto na šta smo navikli javnost, ali želimo to da promenimo i da stanemo iza selektora i pružimo mu podršku još jednim mandatom. Verujemo u njihov rad i napredak je kod igračica toliko evidentan da smatram da je to najbolji pravac kojim dalje treba da idemo”, izjavila je predsednica Saveza Milena Delić.

PROČITAJTE JOŠ

Posle uspešnih kvalifikacija i plasmana na Evropsko prvenstvo krajem godine u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj, predsednica RSS Milena Delić obrazložila je obostranu želju za nastavkom saradnje, a članovi Upravnog odbora usaglasili su se i dali podršku za novi mandat slovenačkog stručnjaka koji je već tri godine na klupi naše selekcije.

Bregar je 2021. nasledio Ljubomira Obradovića posle kraha u Đeru na kvalifikacionom turniru za plasman na Olimpijske igre u Tokiju 2021. Slovenac je vodio Srbiju na dva Svetska prvenstva i jedan Evropski šampionat 2022. u Celju.

BONUS VIDEO Rune pokraden u meču sa Sinerom, velika sudijska greška

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar