Foto: EPA-EFE/LARRY W. SMITH

Fantastična partija Kauboja.

NFL šampionat ušao je u 12. nedelju, a veliku pobedu zabeležili su Dalas Kaubojsi protiv Vašington Komandersa (45:10), San Francisko Fortinajnersi protiv Sijetl Sihoksa (31:13), dok je tim Grin Bej Pekersa bio bolji od Detroit Lajonsa, 29:22.

PROČITAJTE JOŠ...

Dalas je ove sezone protiv slabijih timova bio fantastičan, što je dokazao i protiv Vašingtona. Komandersi su se održavali „u životu“ tokom prve tri četvrtine, kada su Kaubojsi imali prednost od 14:10, ali je u samoj završnici usledio totalni potop tima iz američke prestonice.

Dalas je u završnih 15 minuta postigao tri tačdauna, dok je Vašington praktično nestao sa terena, pa su Kaubojsi ne samo zabeležili vrednu pobedu u trci sa Filadelfija Iglsima za prvim mestom u NFC Istok diviziji, već su zabeležili važan tirjumf kojim su divizijskog rivala gotovo izbacili iz borbe za plasman u plej-of.

Dalas ima skor od osam pobeda i tri poraza, i trenutno je peti u NFC-u, pa plasman u plej-of ne bi trebalo da dođe u pitanje, dok su Komandersi sa 4-8 na rubu eliminacije.

San Francisko je sa 31:13 savladao Sijetl i vratio se na drugo mesto NFC-a „preskočivši“ Detroit, pošto obe ekipe imaju isti odnos pobeda i poraza (8-3), a Najnersi još uvek gaje nadu da bi mogli i do prve pozicije, pošto šest utakmica pre kraja imaju dve pobede manje u odnosu na Filadelfiju, uz međusobni duel koji tek sledi.

Foto: Jane Gershovich / Getty images / Profimedia

Sa druge strane, bajka Detroita je za trenutak stala, pošto su Lajonsi izgubili od Grin Bej Pekersa sa 29:22 i to kad niko nije očekivao.

Naime, Detroit je jedan od najboljih timova lige, Grin Bej je ove sezone veoma loš, ali su uprkos tome Pekersi uspeli da u derbiju NFC Sever divizije zabeleže pobedu kojom su nastavili poteru za sedmom pozicijom na tabeli i plasmanom u plej-of.

Foto: Jorge Lemus/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

NFL, 12. nedelja

Četvrtak

Detroit Lajons – Grin Bej Pekers 22:29

Dalas Kaubojs – Vašington Komanders 45:10

Petak

Sijetl Sihoks – San Francisko Fortinajners 13:31

21.00 Njujork Džets – Majami Dolfins

Nedelja

19.00 Atlanta Falkons – Nju Orleans Sejnts

19.00 Sinsinati Bengals – Pitsbirg Stilers

19.00 Hjuston Teksans – Džeksonvil Džeguars

19.00 Indijanapolis Kolts – Tampa Bej Bakanirs

19.00 Njujork Džajants – Nju Ingland Petriots

19.00 Tenesi Tajtans – Karolina Panters

22.05 Arizona Kardinals – Los Anđeles Rems

22.05 Denver Bronkos – Klivlend Brauns

22.25 Las Vegas Rejders – Kanzas Siti Čifs

22.25 Filadelfija Igls – Bafalo Bils

Ponedeljak

02.20 Los Anđeles Čardžers – Baltimor Rejvens

Utorak

02.15 Minesota Vajkings – Čikago Bers

Standings provided by Sofascore

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar