Dika Mem/Foto/EPA-EFE/ULRICH HUFNAGEL

Španski tim je uspeo da odbrani trofej.

Rukometaši Barselone su nakon penal serije pobedili nemački tim Vive Kjelce u finalu Lige šampiona rezultatom 37:35.

PROČITAJTE JOŠ

Neizvesno je bilo tokom celog finala, što se može videti i u statistici da je najveća prednost nekog tima iznosila samo tri gola (10:7 za Barselonu).

Katalonci su bolje otvorili meč, vodili su 5:2, ali je nemački klub uspeo da se održi i da do poluvremena smanji prednost na samo jedan gol (14:13). Crnogorski reprezentativac Branko Vujović je u tom periodu bio najbolji i postigao je čak četiri gola.

Do kraja meča je bila prava rezultatska klackalica. Nemački tim je u nekoliko navrata imao priliku da se odvoji na dva gola razlike, ali Barselona to nije dozvolila.

Na kraju regularnog dela španski tim je imao gol prednosti i napad za trofej, ali je Francuz Dika Mem promašio i u poslednjoj sekundi meča Artsem Karalek je izborio produžetak za Kjelce.

Produžeci su se igrali istim intenzitetom, Mem je uspeo da se iskupi i pogodi za penal seriju u kojoj je bila bolja Barselona (5:4).

Najbolji strelci za Barselonu bili su Gomez Abeljo (9) i Timoti Ngesan (5), dok su nemački tim predvodili Vujović (4) i Aleks Dušebajev (4).

Španci su prvi tim nakon 13. godina koji je uspeo da odbrani trofej Lige šampiona, a ovo im je čak 11. trofej po čemu su apsolutni rekorderi.

U utakmici za treće mesto igrali su mađarski Vesprem i Kil, a pobedu je odneo nemački tim rezultatom 37:35, takođe nakon penala.

Vesprem sa klupe predvodi bivši reprezentativac Srbije Momir Ilić, a za njih nastupaju i reprezentativci Srbije Petar Nenadić i Vladimir Cupara.

BONUS VIDEO Kacuhito Kinoši: Hoću da naučim himnu „Bože pravde“ jer predstavljam Srbiju

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar