Mnogi su se pitali kako će jedan od najboljih UFC boraca izgledati u teškoj kategoriji, ali posle prve runde svima je bilo jasno. I više je nego spreman!

Džon Džons, legendarni MMA borac, već u prvoj rundi je završio posao protiv Sirila Gana u Las Vegasu. Trebalo mu je nešto više od dva minuta.

PROČITAJTE JOŠ

Najpre je uspeo da sruši Francuza, a onda ga je uhvatio u „giljotinu“. Gan je ubrzo morao da preda meč, a Džons je stigao do drugog UFC pojasa.

Da sve bude utoliko luđe Džons se vratio u oktagon nakon tri godine pauze, a ujednom u je ovo bio i debi u teškoj kategoriji. Bio je gotovo 20 kilograma lakši od rivala, a iako su iste visine, Džons je mogao da zamahne 10 centimetara duže rukama. To se lako videlo.

Borac iz Ročestera je godina bio vladar poluteške kategorije, a pojas je osvojio još 2011. godine. Sa 23 godine je tada postao najmlađi prvak u istoriji UFC, a od tada niko nije uspeo da sruši njegov rekord.

Ima samo jedan kontroverzan poraz u karijeri i to 2009. godine kada je diskvalifikovan zbog nedozvoljenih udaraca protiv Meta Hamila. Do sada ima 27 pobeda (10 nokauta, sedam sabmišna), a jedna pobeda mu je poništena zbog pada na antidoping testu.

“Dugo sam čekao ovaj trenutak, dosta dugo sam radio za ovo, a mnogi su govorili da se nikada neću vratiti. Spremao sam se za povratak i verovao sam. Dugo se nisam borio i malo sam se čudno osećao u stojećem stavu. Međutim, kada smo se našli u parteru bio sam uveren da su moje rvačke sposobnosti bolje i bio sam siguran da ću pobediti”, poručio je Džon Džons posle meča.

Poručio je i sa kim sada želi da odmeri snagu, sa hrvatskim borcem Stipeom Miočićem.

„Tako je, želim Miočića, dajmo navijačima ono što oni žele. Spreman sam za tu borbu i želim je na leto. Stipe, ti si najveći teškaš svih vremena i to je ono što želim. Nadam se da si spreman, jako želim tu borbu.“

Gan je drugi put poražen u borbi za pojas teške kategorije, pre ovog je bio neuspešan prošle godine.

Ova borba je dodatni argument za sve one koji smatraju Džonsa najboljim borcem svih vremena.

Džon Džons
Džon Džons; Foto: Tanjug/AP Photo/David Becker)
Džon Džons
Foto: Tanjug/AP Photo/David Becker)

BONUS VIDEO Vaso Bakočević izdvojio svoje tri najjače izjave

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar