Foto:Albert ten Hove/Orange Pictures / Shutterstock Editorial / Profimedia

Vaterpolo reprezentacija Kazahstana je na Svetsko prvenstvo u Duhi stigla kao ekipa od koje niko nije očekivao preterano dobar rezultat, u grupi s Mađarskom, Italijom i Rumunijom predviđano im je poslednje mesto.

No, verovatno niko nije očekivao da će tokom grupne faze ova selekcija više izgledati ko skup amatera koji igraju vaterpolo nego kao selekcija koja predstavlja višestrukog osvajača zlata na Azijskim igrama.

Kazahstan je u Dohu stigao kao šestostruki pobednik Azijskih igara i aktuelni osvajač bronzane medalje pošto su na turniru u Kini 2022. godine pobedom nad Iranom pose boljeg izvođenja peteraca obezbedili mesto na ovom takmičenju.

I odmah je bilo jasno da će teško uspeti da se ozbiljnije suprotstave Mađarima i Italijanima, dok su gajili nadu da bi mogli do makar neizvesne završnice protiv Rumunije.

PROČITAJTE JOŠ...

Umesto toga, viđena je neverovatna sramota i pitanje – da li je ovakvim selekcijama uopšte mesto na turnirima poput Svetskog prvenstva?

Jednostnvo, Kazahstanci su odigrali očajan turnir.

Prvo su od Italije izgubili 33:3, zatim je u drugom kolu Rumunija bila neumoljiva – 25:3, dok su Mađari na kraju grupne faze Kazahstancima dopustili samo jedan gol i slavili 28:1.

Na kraju, tri meča, tri poraza i gol-razlika od neverovatnih 7:86. Drugim rečima, Kazahstan je takmičenje završio sa minusom od 79 golova.

Da stvar bude još poraznija po ovu selekciju, nijednu od 12 četvrtina tokom grupne faze Svetskog prvenstva Kazahstanci nisu završili sa više od jednog gola?!

Sa druge strane, na pet su imali manje od toga.

Foto:Albert ten Hove/Orange Pictures / Shutterstock Editorial / Profimedia

Čak je i nejaka Južna frika pružila neuporedivo jači otpor, pošto su protiv svetskog prvaka Španije postigli pet golova, a Australiji su sedam puta tresli mrežu.

Katastrofalan rezultat, u najmanju ruku…

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar