Foto: Screenshot Wtt

Srbija je dobila i 97. učesnika na Olimpijskim igrama u Parizu od 26. jula do 11. avgusta, a u pitanju je Izabela Lupulesku.

Srpska stonoteniserka će po prvi put nastupiti na Olimpijskim igrama.

PROČITAJTE JOŠ

Ima 24 godine i igra stoni tenis od malih nogu. Rođak joj je legendarni Ilija Lupulesku koji je doneo mnogo medalja sa evropskih i svetskih šampionata u doba SFRJ.

Ona je postala prva stonoteniserka koja će se takmičiti za Srbiju na Igrama, a poslednji put se 2004. godine takmičila Silvija Erdelji (tada pod imenom SCG).

Srbija neće imati muškog predstavnika n Igrama. Prošla je na osnovu ITTF renkinga, a ona je među 80 igračica koje su se kvalifikovale.

„U martu, posle turnira u Singapuru i Bejrutu, mislila sam da je sve gotovo. Izgubila sam trku koju sam trčala skoro tri godine. Bila sam očajna, ali sve se promenilo u trenutku. Bez ikakvog reda ubačen je VTT smeš u Saudijskoj Arabiji. Otkazan je Havirov i ja sam prvi put posle januara imala dve nedelje pauze da mogu da treniram. Kao da sam osetila da je to bio znak. Koliko mi je to značilo najbolje govori da sam kvalifikacije prošla a da nisam izgubila ni set“, podsetila je ona.

View this post on Instagram

A post shared by Izabela Lupulesku (@iziii99)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar